1 Groen Shotje graag!
18 MAART
2014

Een tijdje geleden had ik met een vriendin afgesproken. We kletsten over van alles en nog wat - zo ook over het nieuwste van nu...Tarwegras. Zij heeft dit al een tijd geprobeerd en vond de smaak er niet lekker van, maar het werkte. Na 1 week iedere dag 1 glas ervan te nemen, voelde zij zich al fitter dan de week ervoor. "Dat lijkt mij dan ook wel wat", zei ik. Ze had nog een flinke portie liggen en stelde voor dat ik dit meenam om te proberen. Superlief! Maar omdat ze vertelde dat zij het vies vond smaken durfde ik het nog niet meteen aan. Totdat ik gisteren zoiets had van "okay, we gaan ervoor".

Wat is tarwegras?
Tarwegras is gras van gekiemde tarwekorrels die boordevol vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl, aminozuren en antioxidanten zit. De voordelen die je kunt ervaren ervan zijn: het werkt verjongend, verhoogd je weerstand, bevordert de stofwisseling, ontgift darm, lever en nieren.
Zie voor meer informatie:  .

Gisteren had ik haar nog eventjes gebeld om te vragen hoe het ook alweer zat. 1 theelepeltje op 1 glas water per dag. Ik pakte de spulletjes en toen ik de deksel open deed rook ik gelijk een soort henna / grasachtige geur. Niet heel lekker...hmm dat beloofd al wat. Ahum..eerst roerde ik het theelepeltje tarwegraspoeder met een beetje water goed door zodat er geen klontjes zouden ontstaan en vulde het glas toen verder met water. Daarna roerde ik het nog eens goed door en nam een grote slok.

Mijn eerste reactie was: BAH! Toen dacht ik: "okay Jasmijn stel je niet aan, hup drink verder". Maar...omg! Zonder dollen of aanstellen mensen! Dit is echt niet lekker. En ik lust echt veel eten en drinken maar hiervan kreeg ik bepaalde neigingen, om het maar netjes te houden. Hihi..
Ik stuurde mijn vriendin gelijk een berichtje. Zij lag helemaal dubbel natuurlijk. Maar ik ben geen opgever en gelijk vroeg ik mij af hoe ik dit kon oplossen. Ik zal het eens door een smoothie of door mijn ontbijtgranen doen. Eens zien of dat wèl lekker is.
Ook vroeg ik me af of het vers net zo zou smaken, of juist wel lekker (of misschien viezer).

Vanochtend ging ik trainen bij Sport-Natural, en zag dat ze hier dat ze ook Tarwegras verkopen. Dat kwam even goed uit! Plus tot mijn grote geluk ook nog eens vers geperst! Dus na het sporten leek mij een ideaal moment voor zo'n groen shotje.

Ze legde me uit dat dit door de slowjuicer ging zodat alle vitaminen e.d. zo goed  mogelijk bewaard blijven. 2 bakjes tarwegras voor 1 klein shotje ging er in die slowjuicer. Het duurde inderdaad eventjes voor het eruit geperst kwam, maar daar was hij dan. Mijn verse shotje groen! Hihi, ze wilde spontaan een foto van mij met het shotje maken, dus daar komt-ie: Proost!

Dit was ook niet heel lekker, maar het viel me erg mee in vergelijking met de gedroogde variant.
Wel vroeg ik een glas water om erachteraan te drinken (om eerlijk te zijn). Dit is geen favo drankje ^_~. Maar goed nu dus de grote vraag: Zal ik na 1 week dit iedere dag te hebben gedronken mij fitter voelen dan nu?
Wordt vervolgd!

Groetjes en een hele fijne dag,
Mijntje.

p.s. Lees hier het resultaat:  
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Een dagje uit in de herfstvakantie, op naar LEGO World 2016
Verrassing! Een cadeau als bedankje.
Joy of Matcha, thee met heilzame werking
Koffie Scrub DIY
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Charlie
Ik ben ook erg benieuwd of het werkt... maar weet niet of ik zo moedig ben als jou om dit ook te gaan proberen...
haha

Liefs,
Charlie
22-03-2014, 13:10
Mijntje
Hi Charlie,

Tuurlijk wel ^_~ gewoon een kleine verpakking kopen en proberen. Is toch grappig om uit te proberen, dan heb je dat ook weer eens geproeft en ervaren denk ik dan maar.

Groetjes en liefs, Mijntje.
22-03-2014, 14:11