Geen Tuin?
3 APRIL
2014
Als stadsmeisje heb ik bijna nooit een tuin gehad. Mijn moeder en kadopaps hadden er wel één en dat was superfijn! We zaten er zodra het weer dat toeliet. Hij stond ook vol planten en bloemen. Zelfs kippetjes op een gegeven moment. Maar wat ik nog het leukst vond waren de groentes, het fruit en de verse kruiden waarvan we zelf konden eten. Zij hebben dit nog steeds en oogsten dan ook vaak veel lekkers eruit. Zo krijg ik wel eens sla, home-made jam, zelfgeperste druivensap of stoofpeertjes mee. Dit is zó leuk en errug lekker. Maar ik heb dus geen tuin. Wèl heb ik een balkon die veel zon en soms ook best wat wind kan vangen. Het lijkt mij gewoon zo fijn om zaadjes te planten en er vervolgens dan later zelf van te kunnen genieten. Mama! Ik wil het ook!

Mijn balkon moet toch wel iets van te maken zijn? Dus ging ik op jacht!
Zoveel leuks ben ik tegen gekomen, dat moest ik dus met jullie delen.

Moestuin op een vierkante meter. Dit kun je doen in een houten bak met van die vakjes of in zo'n speciaal daarvoor bestemde grote “kweek”zak, waarmee je gemakkelijk op je balkon of tuintje een mini moestuin kunt beginnen. En natuurlijk kan dit ook in losse potten of in andere vormen.
Op zijn kop tuinieren – Upside down / Topsy Turvy -gardening. Je hebt ze misschien wel eens gezien van die tomatenplantjes die onderuit een speciale zak groeien. Dit kan ook met andere planten.
Raam Tuinieren, of in het engels “window farming” genoemd . Zo grappig! Je kunt dus aan je raam dan een klein “tuintje” maken waarin je bijvoorbeeld kruiden, bladgroentes en tomaatjes kunt groeien.
Verticaal Tuinieren, afgeleid van het raamtuinieren. Maar dan hang je zakken of bakken aan of langs een muur, kast of balustrade.
Ik vind het allemaal erg leuk, dus ik kan denk ik maar het beste beginnen met Moessie op één vierkante meter.
Als ik iets heb staan dan post ik uiteraard foto's ^_~.

Groetjes en liefs, Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Thee, een Superdrink of niet?
DIY - Lichtgevende Snoeptasjes
Quartier Putain
Rapunzel Broodjes voor Moodkids
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Charlie
Dit ziet er zo leuk uit en heeft superideetjes! Ik ben ook een stadsmeisje en ook nooit echt een tuin gehad, behalve de moestuintjes waar we elke zomer en bijna elk weekend verbleven. Ik heb daar nog zulke geode herinneringen van!

OP het moment, nadat we eindelijk verhuist zijn, ben ik aan het rondkijken naar ook bakken en zakken voor een klein moestuintje. Ook al verhuizen we naar een grotere tuin, het is niet van onss en alles wat ik/wij planten moeten we weer weghalen. Dus ik zat al te kijken naar dit soort dingen!

Super ideetjes en zeker de raam hangers zijn stoer.

Thanks voor het delen!

Liefs,
Charlie
04-04-2014, 08:10
Mijntje
Hi Charlie,

Thanx! Lastig, maar niet minder leuk denk ik. Kijk ook eens op m'n pinterest daar zie je ook leuke ideetjes tussen zoals wijnkratten waar je ook moestuin beginsels in kunt zaaien en dus ook "makkelijk" mee kunt verhuizen (<-- gewoon die sterke vent van je vragen ).
Die raamhangers zijn vet hé. Je kunt ze zelfs heel erg onderhoudsvrij maken met een pomp die 't water geven regelt zeg maar. Moet je maar eens googlen.
Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen.

Liefs, Mijntje.
04-04-2014, 21:02