Geocaching, wandelen en avontuurlijk schatzoeken
5 MEI
2018
Een paar weken geleden vertelde mijn man over Geocaching, dit is een soort schatzoeken dat je bijna overal ter wereld kunt doen. Gewoon met GPS (smartphone) en de officiële Geocaching®-app. Als je zo'n schat hebt gevonden, ligt er vaak een logboek bij waarin je je naam achterlaat. Soms ligt er ook een aandenken bij die je mee mag nemen of ruilt voor een kleinigheidje dat je bij je hebt voor de volgende schattenjager (Geocacher) om te vinden. Dit alles sprak Leon (10) meteen aan en rende naar zijn vrienden om erover te vertellen. Ik wil ook! Zoals ik het zie zijn het allemaal mini avonturen in de echte wereld. Waarbij je lekker buiten bent, wandelt zoekt en plezier maakt. Het geeft wandelen een nieuwe dimensie!

Hoe werkt het precies?
1. Om dit te kunnen doen heb je een gratis geocaching-account nodig.
2. De officiële Geocaching®-app en GPS.
3. Een pen.
4. Nu kun je op avontuur!
5. Heb je de Geocache gevonden? Dan kan je het logboek voorzien van jouw naam en de datum. Verstop daarna de Geocache precies zoals je hem gevonden hebt!
Vergeet niet je ervaringen online te delen.

Voor de officiële Geocaching®-app en meer informatie verwijs ik je door naar de Geocaching website:
Of check de Nederlandse Geocaching website hier  .

Check dit leuke filmpje anders eens met een korte introductie tot wat Geocaching is: Op de website vindt je meer handige intro filmpjes. Veel plezier!

Trackables
Een Trackable is een supertof extra spel element welke reizen van geocache naar geocache. Je vindt ze in de vorm van speciale geocoins (munten), t-shirts, sieraden enzovoort! Deze Trackables zijn vaak niet bedoeld om te houden maar zoals gezegd om ze te laten reizen. Er staat een code op waarmee je kunt opzoeken wat het doel is van de Trackable. Log ze en help ze verder met hun reis. Meer informatie over Trackables vind je hier.
Deze Travelbug & Trackables kregen we vandaag spontaan te zien bij het spotten van andere Geocachers Esther (alias Estherrella) en haar vriend. ^_^ We waren uiteindelijk toch met zijn allen op zoek naar een voor ons onvindbare cache op Brink in Baarn.

Zoiets is natuurlijk helemaal leuk als je er zelf eentje ergens achterlaat en hem dan volgt. Zo kun je hem... "ik noem maar iets" in Amsterdam plaatsen en online volgen dat hij bijvoorbeeld in eens in America is meegereisd en zo verder naar misschien wel Japan?! Hoe leuk is dat?!

Deze geocache vond Leon dus met zijn vrienden. Hierbij mochten ze iets van gelijke waarde ruilen (foto hebben zij zelf gemaakt).

Tips
Gedraag je onopvallend wanneer er veel mensen in de buurt zijn! Zie je de geocache pak hem dan wanneer niemand kijkt, zo houd je het leuk en spannend voor diegene die hem nog moet vinden.
Neem ook een paar kleine leuke items om te kunnen ruilen.
De standaard Geocaching app is gratis, maar voor 30 euro per jaar heb je de opgewaardeerde versie waarij je kaarten en locaties op de telefoon kan downloaden, zodat je deze zonder internet verbinding kan opsporen.
Wat je kunt vinden als zijnde geocaches zijn o.a. sloten, bakjes met ruilspullen of tavelbugs, QR Codes en zelfs hele puzzels die je moet ontcijferen en als dat lukt je een nieuwe geocache locatie vrij-speelt!

Spelregels Hoe weinig verplichte regels met betrekking er tot geocaching zijn, zijn ze er wel binnen de gemeenschap van geocachers. Waarvan de meerderheid vindt dat je ze zou moeten naleven en daarbij gewoon eigenlijk op die manier meehelpt om deze hobby te laten bestaan. Op deze pagina vind je de gerespecteerde regels terug: klik op deze oplichtende link voor de spelregels.
De linkertwee foto's zijn van vandaag. We vonden een fotorolletje ergens onder gekleefd met een magneet. Daarin zaten rolletjes papier (logs) waarop we onze naam en de tijd en datum moesten schrijven. De rechterfoto van het slot is van mijn beste dinnetje uit Engeland. Zij doet dit al sinds 2014 en deze was lastig te vinden schreef ze onder een brug bij een spoor in Aldershot. Na wat puzzelen kregen ze het slot open en vond ze daarin een kokertje met log papiertjes. Supergaaf!

Wij zijn in elk geval erg enthousiast. Het zorgt ervoor dat je vaker naar buiten gaat om te genieten van de natuur, het wandelen is al gezond, plus je hebt een extra doel en het is leuk voor het hele gezin. Voor jong en oud dus. En je komt op plekken waar je normaal nooit had gekomen. ^_~ Of zoals wij vandaag weer bleek dat we Baarn weer een stukje beter leerde kennen! We vonden 3 van de 4 caches.
Ik ben benieuwd of jij dit al eens hebt gedaan of dat je er nog niet van wist. En wat jij ervan vindt natuurlijk!


Tot schrijfs en veel plezier dit weekend!
Liefs, Mijntje en Co.


Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
In de wolken
Walnoten koekjes, met zeezout en een vleugje caramel
Sticky Chicken Drumsticks
90 jaar Marilyn Monroe!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Esther
Hi Mijntje en co,
Het was erg gezellig jullie afgelopen zaterdag te spreken en samen te zoeken naar een cache (die er helaas niet lag). Het enthousiasme is zo leuk om te zien.
Veel plezier met alle avonturen, ik vind het ook elke keer fantastisch en het is fijn om nieuwe plekken te ontdekken. Als jullie nog eens vragen hebben, jullie kunnen ze me altijd stellen mail of site van geocaching.
:)
07-05-2018, 21:30
Mijntje
Hi Esther, Wat leuk om te horen van je! We vonden het erg leuk jullie te spotten als mede- geocachers. Zo leuk idd heh... we denken zelfs eraan misschien zelf ergens een cache te gaan plaatsen. ^_^ Jah! Als we vragen hebben mailen we of idd gaan naar geocaching, komt goed. Dankjewel! Groetjes en liefs, Mijntje.
07-05-2018, 21:37