Gezins Escaperoom in Laserloods Amersfoort
3 MAART
2019
Afgelopen zaterdag gingen we met ons gezin naar Laserloods Amersfoort. Hier waren we al eerder geweest om Leons verjaardagsfeestje te vieren. Ze deden daar de Escaperoom - De Geheimen van Professor Schnitzel en aten erna bergen pannenkoeken weg. Dat beviel zo goed dat we ons voor hadden genomen snel een keer terug te gaan. We hoorde namelijk dat ze als eerste in Nederland een Escaperoom hebben voor het hele gezin. Dat leek ons erg tof! Tijd om dit uit te proberen.

Er zijn 2 Escaperooms waar je uit kunt kiezen.
De Geheimen van Professor Schnitzel of Het Mysterie van de boshut.
We kozen voor de laatste
In het Mysterie van de boshut ga je boswachter James helpen om het Mysterie te ontrafelen. Want een tijd geleden zijn er in het bos een aantal boshutjes verbrand, behalve één boshut. Dat is best wel raar, want waarom is juist deze boshut niet in vlammen opgegaan? Binnen een uur moet je het Mysterie van de boshut zien op te lossen. Spannend!
We keken er enorm naar uit en de kinderen hadden zich al van alles erbij voorgesteld. Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet. We kregen een uitgebreide uitleg over de Escaperoom en het gebruik van de verschillende soorten sloten die voorkomen in het spel. We moesten onze telefoons achterlaten in een kluisje waarvan we de sleutel meekregen. Dit om storingen te voorkomen en dat er niet stiekem foto's worden gemaakt om spoilers te voorkomen. Daarna werden we gebracht naar de boshut waar we toe werden gesproken door boswachter James. Waarna we achter werden gelaten om het mysterie op te lossen en binnen een uur te ontsnappen. Maar meer ga ik natuurlijk niet verklappen want dat zou zonde zijn voor als je zelf met je gezin of vrienden deze Escaperoom wilt gaan doen. Na flink wat hersenkrakers, speurwerk, schrikmomentjes en teamwerk kwamen we eruit. Met nog 10 minuten op de teller. Nu moet ik wel zeggen dat we tot 2 keer aan toe een tip hebben gekregen. Het team van Laserloods Amersfoort kijkt namelijk via camera's met je mee om te zien of alles goed gaat en of je dus misschien een tip kunt gebruiken. Je mag zelf ook vragen om een tip als je écht niet uit een puzzel komt. Handig! En omdat we het hadden gehaald kregen we na afloop allemaal een diploma uitgereikt. ^_^

Van mij had het nóg wel een uur langer mogen duren want dat ene uur vloog voor mijn gevoel voorbij alsof het een kwartier was. Je bent ook zo intensief met elkaar bezig om hints te zoeken, puzzels op te lossen. We vonden het het geld dubbel en dwars waard. De Gezins Escaperoom is ook écht voor het hele gezin want voor iedereen valt er wat te doen, over na te denken en op te lossen je werkt echt samen en dat alles bij elkaar is gewoon superleuk om te doen en te ervaren. Ben jij wel eens naar een Escaperoom geweest?

Er was ons daar ook nog iets nieuws opgevallen --> ze hebben er ook ineens een kamer met Virtual Reality games! Je kunt er als ik het me goed herinner met 2 personen naast elkaar in een soort platform staan. Dan krijg je een harnas om en een Virtual Reality bril op en kun je een spel gaan spelen alsof je echt in dat spel zit.

OMG! Dit lijkt ons ook gaaf. Dus ik denk dat ze daar ons nog niet voor het laatst hebben gezien. ^_^ Haha...  Laserloods Amersfoort: We'll be back!

Wil je ook een keer naar zo'n Escaperoom van Laserloods Amersfoort? Je kunt er dus terecht voor een kinderfeestje, met je gezin, vrienden of misschien zelfs wel voor een leuk uitje met je werk?! Of wil je de nieuwste V.R. Games gaan beleven? Klik dan door via deze link hier en check alle ins en outs op hun website.

Fijne dag en Groetjes,
Mijntje.

Dit artikel is geschreven uit eigen enthousiasme en is op geen enkele manier gesponsord.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Waar was Mijntje?
Bende van Blitzz
De Airfryer, vervangt meer dan de friteuse
Ik zit gewoon helemaal in de knoop!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie