Going Nuts!
8 APRIL
2014
Vorige week had ik meegedaan aan een prijsvraag van Justnuts.
Het was internationale geluksdag en als je vertelde waarom jij die dag gelukkig was, kon een gelukspakket winnen. Ik had toevallig wel een erg fijne dag erop zitten, vond het daarom dus wel heel toepasselijk en deed mee. Laat ik het gelukspakket nou gewonnen hebben! Ik kon mezelf niet inhouden om er gelijk wat van te proeven en de kinderen stonden ook al te kijken dus - 2 reepjes op de foto. Ik laat jullie graag digitaal mee-proeven ^_~!

Zoals je ziet, heb ik een doosje met Cashews & Cranberries gekregen. Deze nam ik mee in de lunchtrommel.
Ik at hem niet gelijk met de lunch op hoor! ^_~ Nope, ergens rond drie uur kreeg ik trek dus toen ging hij open. Wat goed! De cashews zijn ongezouten en waren heerlijk crunchie. De cranberries zijn niet gesuikerd maar smaken gewoon puur natuur. Deze hebben ze met met een beetje appelsap op natuurlijke wijze, een licht zoete smaak gegeven. Dit hebben ze gedaan denk ik, omdat cranberries op zich erg zurig smaken.
Het was een lekkere mix en een goede portie. Het gaf mij genoeg energie tot aan het avondeten.
Cashew weetje: Cashewnoten zitten in een redelijk harde schil. Deze schil is van zichzelf heel erg giftig. Om een biologische cashewnoot makkelijk en veilig uit de schil te halen, worden ze gestoomd (en stoom is heter dan 40 graden). Bij niet biologische cashewnoten gebruiken ze ook chemische middelen om de de schil zacht te maken. Cashewnoten worden daarna altijd gedroogd, ook rauwe omdat ze om ze te kunnen vervoeren niet teveel vocht mogen bevatten, anders kunnen ze gaan schimmelen. Een cashewnoot is dus pas echt rauw als deze niet gestoomd is en op minder dan 40 graden gedroogd is. Zijn de Cashewnoten van Justnuts "Raw"? Nee, maar ze zijn wél biologisch, ze zijn gestoomd en daarna kort droog geroosterd.

De volgende ochtend stond sporten op mijn programma. Daarna moet ik altijd gelijk door-rennen om mijn dochtertje op te halen van school. Ik neem dan vaak een appeltje mee of een banaan voor erna, omdat ik dan zo flauw ben van het sporten. Maar nu dacht ik, laat ik eens de Apple & Cinnamon fruit, grain and nut bar meenemen om uit te proberen.
Niet verkeerd. het smaakt lekker zoetig, maar niet te overheersend. Dat komt denk ik door de kaneel, want dit heeft van zichzelf iets zoets.
I like it! Want ik ben een echte zoetekauw ^_~. Het werkte goed. Dit vind ik wel een lekkere variatie voor mijn fruitmomentje.

Mijn dochtertje kreeg het reepje met Cranberry, dates, spelt, raisins and almonds.
"Hmm smaakt naar aardbeien mama", was het eerste dat ze riep. Mal kind! Ik mocht er nog nét een hapje van mee-proeven en vond hem echt naar dadels en cranberries smaken. Lekker. Minder vond ik de korreltjes tussen mijn tanden, ik denk dat dat van de spelt vlokjes komt?

Ook hoef ik mij geen zorgen te maken of deze reep wel goed voor me is, want de producten van Justnuts zijn gezond en goed. Op meer dan 1 manier.
Op hun creatieve verpakkingen vind je het al gelijk terug. Ze maken Happy Honest Treats. Ze zijn Fair Trade en Organic, doen niet aan onnatuurlijke nonsens zoals E-nummers en voegen geen suikers of syropen toe. Zelfs over de verpakkingen hebben zij nagedacht. Zo kon ik bijvoorbeeld het zakje van de nootjes bij mijn fruit en groenten afval weggooien en de kartonnen buitenverpakking bij het oud papier. Superfijn dus!
Ben je enthousiast geraakt en wil je nog meer info over Justnuts en wil je weten waar al dit lekkers en meer zoal te koop is? Neem dan een kijkje op hun website:  
Nogmaals thanks voor deze heerlijke prijs, Justnuts! Dit ga ik dus zeker vaker kopen. Ook ga ik even neuzen bij jullie, wat er nog meer voor lekkers van jullie te koop is.

Groetjes en liefs,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Minion gekte in Baarn!
Het Ultieme kopje Koffie?
Verassings Kerstbal!
6 Tips om je kind gezonder te laten eten en drinken!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
ibtissame
hmmm dat klinkt echt super lekker. Ik ga dit ook proberen!

thnx :)  Ibtissame
08-04-2014, 19:23
Mijntje
Hi Ibtissame,

Wat goed! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.
En graag gedaan. ^_~

Groetjes, Mijntje.
10-04-2014, 18:45