Heb ik een bril nodig?!
7 NOVEMBER
2018
Al dik een jaar roepen man en kinderen dat ik ook een bril moet. Wanneer ga je het nou eens laten testen? Jeetje, laat me nou ik hoef geen bril! Maar na een jaar betrapte ik mezelf erop dat ik een etiket van wel heel dichtbij of toch van wat verderaf probeerde te lezen, had ik zoiets van hmzz... misschien toch maar eens laten testen. Want zo zijn er stiekem toch wel wat meer klachten bij ingeslopen over een tijdje heen...

Zo krijg ik wekelijks wel te maken met de nodige hoofdpijn. Meerdere keren in de week krijg ik een soort van zenuwtik van een trillend ooglid, dan weer links en dan rechts. Buiten dit alles ben ik 's avonds erg snel moe. Ik kan geen film of serie haast kijken of ik val om half 10 in slaap op de bank. Na twee bladzijdes (voor)lezen begin ik te gapen... en tja dat soort dingen.

Stap 1
Ik ging eerst maar eens naar de huisarts om een doorverwijzing te vragen voor de oogarts. De huisarts verwees me eerst door naar de opticien. Na daar geweest te zijn en getest kwam hij tot de conclusie dat ik na mijn veertigste nog maar eens opnieuw moest langskomen. Want minus een kwart aan mijn linkeroog is niets om je nu al zorgen over te maken. Daar kunt u geen last van hebben! Hoe graag ik ook wil geloven dat ik geen bril nodig heb vond ik dit toch ook niet te geloven.
Want manlief heeft zich ook door alle tests bij de opticien een weg gebaand, waar telkens haast niks uitkwam terwijl na het zien van de oogarts er wel erg sterke waardes uitkwamen. Dit komt omdat je oogspieren heel erg goed zelf je zicht kunnen corrigeren. Daardoor kun je dus ook al die klachten als hoofdpijn en vermoeidheid krijgen.
Dus ik met deze informatie toch maar weer naar de huisarts en toen kreeg ik alsnog mijn verwijzing naar de oogarts. Dit verliep gelukkig wel snel want nog geen paar dagen daarna zat ik (in de herfstvakantie) met mijn man en kinderen bij de oogarts.

Stap 2
Op naar de oogarts! Toen ik aan de beurt was kreeg ik eerst wat van die testen met letters en cijfers in de verte met een soort van gekke Minion bril op.  Ook deed ze een oogbol meting waarna mijn ogen werden gedruppeld. De eerste druppels die ik kreeg waren zodat de oogarts goed in mijn ogen kon kijken om te zien of mijn ogen gezond zijn. En yes! Gezonde ogen hier! 1 vinkje afgestreept.. dat scheelt! ^_~ De tweede paar druppels zou ik dus wazig door gaan zien.. deze druppels verwijden je pupil en leggen je oogspieren dus stil zodat de oogarts goed kan meten wat de sterkte is van je ogen.
k voelde me zó onzeker tijdens het afnemen van de tests, want ik had geen idee of dat wat ik zag nu eigenlijk goed was of niet. Geen vals spelen dus.. voor zover je dat in het echt doet? Toen was de oogarts er snel uit. Ja! Je moet een bril gaan dragen. DoiNG! en vanaf dat moment ratelde ze door en kon ik door de druppels nog niks zien en probeerde ik te luisteren wat ik nu moest?! Een bril dus. Zo erg is dat niet natuurlijk want je kunt tegenwoordig zoveel kanten op. Maar leuk is het toch niet. Opletten dus. Even herhalen dokter! Met mijn werk hoef ik de bril pas op als ik thuis kom. Want ik heb geen kantoorbaan waarbij ik uren achte de monitor zit en daardoor dus mijn ogen superintensief gebruik. Dus ik moet hem opdoen zodra ik thuiskom en dan wel voor de rest van de dag en avond. Als ik een feestje heb of iets hoef ik hem nog niet perse op. Dus op zich valt het allemaal mee gelukkig.
Ik heb +0.75 aan mijn linkeroog en +1.50 aan mijn rechteroog.
Waarna dit alles mijn man en kinderen heel grappig deden zo van zie je nou we! Haha... ja nou inderdaad jullie hebben gelijk hoor! Ik blij dat ik toch maar uiteindelijk me heb laten testen bij de oogarts.

Stap 3
Op naar de opticien met mijn "recept" voor een bril.
Dat was nog een heel dingetje.
Want er stonden twee vinkjes bij het recept:
Bij vinkje 1 staat dat de opticien gewoon brilglazen volgens het recept moet maken voor je.
Bij vinkje 2 staat dat de opticien de brilglazen zelf nog aan de hand van het voorgeschreven recept moet nameten om dan zelf tot de juiste brilsterkte te komen.
Dit laatste vinkje stond dus bij mijn recept aangekruist.
Verwarring! Waarom moet de opticien het nameten als ik speciaal gedruppeld ben, juist om mijn oogspieren niet meer te laten werken, juist omdat de opticien het niet goed kon meten. Maar de opticien legde me uit dat dit is omdat als je de brilsterkte zou moeten dragen die de oogarts voorschrijft je daar niet blij van wordt. Je ogen zo een grote sprong moeten nemen..je spieren zó erg zouden moeten ontspannen dat dit niet zo binnen een paar weken went of zal lukken. Je niet meer gewoon ziet..maar ziet met een megawaas alsof je een hele fles sterke drank op hebt zeg maar. Dat heeft hij me ook laten zien. Hij vertelde ook dat dit bij kinderen vaak anders ligt en dat de oogarts daar wel het 1e vinkje aanvinkt, omdat kinderogen dit wel makkelijk aankunnen. Ze schakelen sneller om. Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd.
Dus bij het nameten van mijn ogen kwam hij heel dichtbij wat de oogarts had gemeten een halve punt minder. Om voor mij de ultieme bril te maken voor nu zette hij mij een soort mini Minion bril op waarin de opticien brilglazen kan schuiven. Hij begon met het recept van de oogarts en haalde er telkens een kwart af tot ik daarmee uit de voeten kon zeg maar. In de verte zag ik nog een beetje wazig maar kan bij concentratie toch goed zien en tot op een paar meter afstand kon ik dingen alweer lezen. Hiermee werd mijn brilsterkte besloten.
Stap 4
Een bril / montuur uitzoeken. Dit vond ik het leukste gedeelte..maar ook best lastig zo alleen. Gelukkig hielpen ze me in het begin even op gang door te vertellen welke monturen ze leuk bij me vonden staan en welke wat minder. Daarna lieten ze me onder het genot van een kopje koffie lekker rondkijken en uitproberen in de winkel. Ik ben zelf gek op vintage kleding en spullies en houd ook van een wat ouderwetse stijl. Hebben jullie hiervoor brillen? Uiteraard zeiden ze. Ze hadden gewoon een hele collectie genaamd New Vintage! Hoe gaaf is dat dan?!

Ik had wel 6 brillen die ik leuk vond. Beetje veel toch?! ^_~ Dus vroeg ik de opticien om mijn keuze terug te brengen tot een top 3. Dit deed hij met veel plezier en vertelde bij iedere bril wat deze voor mijn gezicht deed. En of het montuur goed aansloot op mijn neus, of ie pittig stond of juist een beetje gewoontjes. Zo had ik in eens een gave top 3 liggen. Met een vierde voor het idee omdat Zara zei dat ik een rode bril moest kiezen. Maar om dan alsnog daaruit zelf tot 1 bril te komen... en zeker voor MIJN ALLEREERSTE bril vond ik knap lastig. Ik vroeg hem of hij de keuze op kon schrijven zodat ik daarvoor terug kon komen met mijn man binnenkort. En of ik er in elk geval ook wat foto's van mocht maken. Maar vertelde ook dat mijn man het superdruk heeft en dat ik niet wist  wanneer ik dan precies met hem terug kan komen. Nee joh zei de opticien, foto's vertekenen. Weet je wat? Ik pak ze gewoon allemaal voor je in zodat je thuis rustig op je gemak met je gezin tot een keuze kan komen. NAHJAaaaaaaaa?! SU-per dit! Meen je dat?! Mag dat zomaar?! Nou, als je belooft binnen een paar dagen terug te zijn met jouw ultieme keuze dan, ja! Yes! Oh te gek! Dit vond ik wel een hele fijne service zeg. Hier hielp hij me echt heel erg mee want mijn man heeft het gewoon echt enorm druk met zijn werk.

Die middag kon ik zelf trouwens ook nog eens ongegeneerd gekke bekken trekken in de spiegel en wennen aan het feit dat ik een bril moest. Ik facetime-de met mijn zusje, mijn vriendin, en deelde foto's met mijn ouders...en vroeg welke bril hun nummer 1 was. Dit was ook su-perfijn om zo te kunnen doen en ik nam hun meningen allemaal mee in het achterhoofd. Maar zelf had ik stiekem al een nummer 1. Haha... Die avond toen mijn man thuiskwam voor hij weer verder moest werken kwamen we met ons gezin eruit. Dit ging hem worden!
Het is de bril die ik in de hoofdfoto op heb. De volgende ochtend zodra de opticien opende was ik er om mijn bril te bestellen. Met 1 week is hij klaar. Nou sneller nog! Want ik had hem vrijdag besteld en ik kon hem vandaag (woensdag) al ophalen.

Tadaa!
Stap 5
Nu is het wennen geblazen. Bril selfies rondsturen naar familie en vrienden.
Reacties afwachten van mensen op m'n hoofd met bril. En voor de eerste keer de straat op met mijn bril op mijn neus.
Hopelijk merk ik over een weekje (of twee weekjes) verschil in mijn hoofdpijn en bij 't lezen etc. En nu ik erover nadenk heb ik denk ik daarom ook een hele tijd niet geblogd... zonder er bij stil te hebben gestaan eigenlijk...want bloggen is lezen is schermtijd is geconcentreerd werk voor je ogen etc.
Stiekem vind ik het toch ook best leuk staan eigenlijk. Maar het blijft nog wel raar hoor. Ook het gevoel in mijn hoofd en achter mijn ogen is gek, soort van drukkend gevoel. En mijn rechteroog alsof er zo'n wazig strontje in zit wat je weg wilt wrijven en dan plots toch weg is. Tja, dat zijn die spieren natuurlijk die als een malle nog vasthouden aan het krampachtig kijken en vasthouden en nu echt gedwongen moeten leren ontspannen. De bril doet het werk nu. Dus ontspan oogjes en spiertjes, ontspan! Want; Ik heb deze bril nodig!

Heb jij eigenlijk een bril of er eentje nodig misschien? Of draag je lenzen? Ik ben benieuwd.

Fijne avond nog en liefs,
Mijntje.

P.s. Die fijne opticien trouwens, dat was de Pearle. ^_~
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Vintage Finds
Pasen is...
Lavendel Cupcakes
We hebben een kitten!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
3 reacties
Miranda
Die laatste foto: net Zara!!
Staat je leuk en ik draag mijn bril ook vaak, zulke leuke monturen zijn er. Wat mij doet denken dat ik de mijne alweer 4 jaar heb en ook weer toe ben aan een nieuw montuur!
08-11-2018, 13:51
Mijntje
Hoi Miran, ohhh hihi mja beetje wel heh. ^_^ Dankjewel dat je het leuk vindt staan! En jaa er zijn zat leuke monturen inderdaad. Vandaar dat ik er al snel 6 bijelkaar had gezocht haha.. erg heh. Maarruh.. jij gaat dus binnenkort even een nieuw montuurtje scoren? :P Ik ben benieuwd! Knufjuhs en liefs, Mijntje.
08-11-2018, 14:44
Erika magic temple`
Breng je man terug, haal je vrouw terug, haal je ex terug en wees weer gelukkig.

Neem vandaag nog contact op met Erica.

Heb je al de Kayan Mata in de wereld gebruikt, maar zie je nog steeds geen resultaten? Maar je vrienden en zussen gebruiken dezelfde producten en ze zien resultaten? Het is omdat de meeste rijke krachtige invloedrijke mensen spirituele bescherming hebben, dus je moet die bescherming kapot maken of breken om de producten die je neemt te laten werken en zodat je de resultaten zult zien die je wenst. Probeer (Protection Breaker Ogbilika)

Vertelt je man je GEEN GELD, maar toch geeft hij het geld uit aan andere vrouwen en Meesteressen? Kom dan voor overleg met Erica (e-mail emagicp101@gmail.com om een ​​afspraak te maken)

Als je een werkend meisje was en je voelt dat je ster (Geluk) is gestolen of je bestemming is gestolen door sommige mensen en het blijft slecht voor je, financieel, emotioneel en mentaal. Probeer Erica's (Curse Breaker en krijg je stralende, rijke lot terug)

Als je een man bent en je voelt dat je ex-vriendin bent of iemand heeft je vervloekt of betoverd en niets werkt voor jou, dan faal je alles waar je je handen op legt. Probeer Erica's Curse Breaker en krijg je lot terug
website is ericaraventemple.webs.com
E-mail: emagicp101@gmail.com
17-11-2018, 23:28