Hoera! Onze Poes Pippi was jarig!
30 APRIL
2018
Gisteren was het dan zover, onze lieve Pippi werd 1 jaar! Dus vanaf nu is ze officieel geen kitten meer. De kinderen hadden het de avond ervoor al over en gisterochtend trof ik ze al knutselend aan. Leon maakte van een oude kartonnen doos dit huisje voor haar en Zara was druk bezig slingertjes aan het maken. Zó schattig! Ze maakten nog meer leuks en we verwende Pippi volop. Ik vertel je meer over Pippi, plus ik laat je zien wat we hebben gemaakt en hoe je dit zelf kunt maken.

Pippi is uitgegroeid tot een echt lid van ons gezin. Ze heeft zo haar vaste routines ontwikkeld en haar vaste slaapplekjes en genietmomentjes. Zo leuk is dat om te zien en merken allemaal. Ze is ook zo lief met de kinderen.

Eten Zo heeft ze 's ochtends dat ze echt staat te wachten op haar eten bij de kast waar het in staat. Inclusief luide miauwtjes als het haar niet snel genoeg gaat. Superschattig vind ik dat. En als we uitzonderlijk laat in bed liggen nog dan komt ze op me geklommen snuffelen boven mijn gezicht en dan schrik ik wakker. Waarna ze me zowat half naar beneden begeleid. ^_^ Wijsneusje!
Ze krijgt sinds kort dus Whiskas maaltijd zakjes met saus 1+ jaar. Een half zakje 's ochtends en een halve 's avonds. Want haar hoofdvoeding bestaat uit droogvoer van het merk Nutram Sound voor kittens. Met zalm, kip en groene linzen. Een fijne uitgebalanceerde voedzame voeding waar ze lang mee doet en ook nog eens heerlijk van smult iedere dag. De droge brokjes staan er gewoon de hele dag door voor haar om van te pakken wanneer ze wilt. Deze maken we nog even op en dan moeten we over naar eentje voor vanaf 1 jaar. De volwassen versie zeg maar.
Spelen Als ze zin heeft om te spelen en we zijn zelf iets anders aan het doen dan komt ze bij je aangestormd. Tikt ze je zachtjes aan met d'r pootje en kijkt ze je aan met d'r grote speel oogjes zo van: kom op! Speeltijd! Als je dan met Pippi gaat spelen is het een dolle boel, alles komt voorbij van propjes tot het vishengeltje (wat een grote favoriet is). Daarmee rent ze de hele huiskamer door. Ook maakt ze trouw gebruik van dit oranje gekke ballen achterna zit ding. Dat was een kerst kadootje voor Pippi, een goeie koop blijkt. Mijn man en ik spelen ook graag met haar met onze handen, wat eigenlijk niet zo handig is misschien omdat ze denkt dat ze dit ook bij de kinderen kan doen. Ahum...want die nageltjes kunnen dan best scherp zijn.

Gezelschapsdier Pippi volgt ons overal naartoe. Als ze niet slaapt dan heh. Hihi.. Als ik bijvoorbeeld naar zolder ga om de was te doen en volgt ze me razendsnel de trap op. Ze vindt de trap ook leuk volgens mij want ze rent ons altijd zelfs voorbij op de trap ze heeft er zo'n haast bij dat ze ook wel eens treden mist. Als een soort Tazmanian devil raast ze de trap op en af je hoort haar dan ook echt in een drafje aankomen. Als ik in de badkamer ben dan krabbelt ze aan de deur en snuft ze rond. Dan wil ze er gezellig bij en snuft ze de hele ruimte af. Ze vindt het extra leuk als er is gedoucht want dan speelt ze graag nog met het water wat er ligt.
Sinds een maandje ongeveer geleden hebben we een tuigje voor haar gekocht en d'r aan de lijn mee de tuin in genomen. Hier hoefde ze amper aan te wennen. In 1 dag had ze het al door en vroeg ze er zelfs om, om met d'r naar buiten te gaan. Dan snuft ze heerlijk de tuin rond.
Maakte ze live kennis met buurpoes en zit ze vliegjes en miertjes achterna. Doe ik d'r niet aan de lijn en ga ik zelf buiten zitten...nou dan vind ze dat niet gezellig en wilt ze erbij. Dan laat ze zich flink horen en klimt ze tot hoog in de hordeur om aandacht te trekken. Kijk maar eens wat een boefje het is...
Slapen Dat doen poezen veel heh?!
Luiwammesje...deze foto was nog van afgelopen zomer hoor...dus een half jaartje oud? Pippi slaapt echt overal, zelfs half zittend. Kijk maar.
Maar het leukst vind ik nog dat ze rond een uur of elf als we dan opstaan om naar bed te gaan. Dan springt ze op en rent naar de deur, dan gaat ze staan kijken naar ons zo van ja? Gaan we? En dan als we dan opstaan en richting de trap gaan dan sprint ze langs ons naar boven. MAAR! Niet zonder eerst nog even te spelen met de laserpen. Die pakt ze nog net niet zelf. Ze grist ernaar met d'r pootje en miauwt en kijkt ons dan weer zo boeffig aan van kom nou nog effe spelen. Dat is Erik's ding hihi.. dan rent ze als een malle dat laserlichtje achterna op ons bed en tegen de muren om hem te pakken en uiteindelijk als het klaar is..gaat ze nog effe naar beneden om te drinken waarschijnlijk en dan komt ze weer boven bij ons liggen slapen op 't voeteneind of op de stoel naast ons bed. Zo lief heh... we zijn echt enorm blij met haar.

Verjaardag De kinderen maakte dus allerlei leuks voor haar om mee te spelen ook Zoals een schoenendoos gevuld met halve w.c. rolletjes en wat droogvoer erin. <-- Zoals te zien is op de foto bovenaan dit artikel.
Dan kan ze al spelend genieten van haar voer. Evenals een soort balletje van een w.c. rol gemaakt waarin een snackje verstopt kan worden om mee te spelen en al spelenderwijs getrakteerd te worden. Erg leuk!
De traktatie die we erin verstopte was trouwens deze --> De Kip / Kelp bites van Friendly-Tiger Catsnacks. Het is een zakje van 2,75 die we kochten bij Alberts, de Dierenwinkel in Baarn.
Deze ideetjes vonden we op Pinterest. Ik heb ze ook verzameld op mijn   Pin bord genaamd Dieren kijk hier (klik) maar lekker rond als je wilt. Dan kun jij het ook maken als je wilt. ^_~ We speelden extra veel met haar en Zara zette luidkeels -Happy Birthday toe joeeee- in. Pippi genoot er zichtbaar van en maakte het meest gebruik van het huisje gevuld met papier op de bodem en de w.c. papier balletjes. Daar rende ze als een malle achteraan het huis door.

Pippi, nog vele jaren lief klein poezenbeestje van ons! We zijn superblij met je en hopen nog eeuwen van je te mogen genieten.

Pootje van Pippi allemaal en liefs van Mij...
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Ik heb Insecten gegeten!
Walnoten koekjes, met zeezout en een vleugje caramel
Een gedicht van Zo Mijntje, Grenzen...
De Buurtcamping, in heel Nederland
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
5 reacties
Jer Priessen
Wat enorm leuk geschreven en de foto's erbij maken het helemaal af.

Gefeliciteerd, Pippi <3
02-05-2018, 18:50
Mijntje
Hoi Jerry, Ah zo lief! Dankjewel voor je felicitaties en de complimenten. ^_^ Heb jij ook een huisdier? Groetjes en liefs, Mijntje.
02-05-2018, 19:22
Jer Priessen
Helaas niet, Mijntje. Wij hadden vroeger een kat genaamd Pinkeltje, maar die is al lang geleden overleden. Ik geniet van de poezen bij vrienden en buren ;-)
02-05-2018, 19:33
Mijntje
Hoi Jerry, Och wat naar. :(  Maar wat een toffe naam zeg!
Ennuh dat is natuurlijk altijd fijn..hihi.. dan heb je er het plezier van maar niet de zorgen. Wist je trouwens dat er ook zoiets bestaan als katten café's?! ^_~
Fijne dag! Groetjes, Mijntje
03-05-2018, 08:11
Jer Priessen
Jazeker! Er zit er hier één in Amsterdam. Lijkt mij nog steeds leuk om een keer langs te gaan. Er is zelfs een wachtlijst, als je langs wilt komen.

De lasten vallen wel mee, toch? Hoewel de kans bestaat dat een kitten wel zijn nageltjes zet in mijn Chesterfield banken en stoelen ;-)
03-05-2018, 08:25