I love Foto's!
22 MAART
2014

Foto's, foto's, foto's!!!!! Ik ben stapelgek op foto's maken, foto's kijken, verhalen achter foto's, polaroids, instax foto's, oude vintage 'look and feel' foto's.
Gek ben ik op camera's - nieuwe maar ook oude. Ik kan er uren over doorpraten, maar dan zouden jullie waarschijnlijk denken van, aha, okay.... mjah..lalalalaaaa is ze al klaar ermee? Dussss... dat doe ik niet. Wel wil ik graag met jullie mijn nieuwe hartbonsers-van-het-moment delen.


Dit zijn de instant fotocamera's en foto's: Fuji Instax Mini en natúúrlijk de Polaroid Socialmatic ...OF (maar dat lijkt me wat saaier, maar wel superfunctioneel) de “Fuji Instax Share Smartphone Printer SP-1”.De “Fuji Instax Mini” is, zoals je ziet, te koop in vijf verschillende kleuren(al die keuzes!).
Prijzen liggen rond de 70 euro. Film ervoor kun je al online kopen vanaf zo'n 8,50 euro. Dan heb je 10 foto's. In de camera gaan 2 AA Alkaline Batterijen. Soms kun je een mooi starterspakket scoren voor bijvoorbeeld 85 Euro. Dan heb je gelijk zo'n camera met 5 filmpakjes erbij. Dit zag ik bijvoorbeeld op Ebay staan. Alles nieuw en in originele verpakking.
Ook zijn er nog vele accessoires te koop zoals:
Speciale filmpakketjes waarvan de achtergrond van de foto (je weet wel, die bekende witte rand) dan gekleurd is in alle mogelijke achtergronden. Denk aan stippeltjes, koeienvlekken (^_~ lekker hollands),  thema's als hello kitty, halloween of stained glass.
Camera houders/ tasjes.
Speciale albums op maat voor de foto's.

De “Polaroid Socialmatic” is nog niet te koop. Hij wordt dit najaar gelanceerd. Ze gaan hem maken in zwart en wit, en je zult er ook genoeg accessoires voor gaan kunnen kopen.
Met deze instant foto maker kun je ook nog eens je foto's gelijk uploaden op je social media! Dit doe je dan met de op android gebaseerde  LCD touchscreen. Ook kun je je foto's delen via bluetooth en wifi. Hij maakt foto's van 14 megapixels. De foto's die je eruit print worden met een nieuw soort inkt geprint genaamd Zero Ink. Dus de inkt wordt soort van geïmpregneerd (stel ik mij zo voor) in het fotopapier. Het is waterbestendig, vette-vingers-bestendig en je schijnt er gerust een potje boven te kunnen janken :P traanproof? Hij zal rond de 250 euro gaan kosten.
Er gaan ook 10 fotopapiertjes in de camera zelf. Ze zijn op creditcardformaat en zullen iets van rond de 40 cent per foto kosten.

De “Fuji Instax Share Smartphone Printer SP-1” is alleen te koop in het wit.
De naam zegt het al een beetje; het is een printer die direct foto's kan printen vanaf je smartphone in de vorm van de "Instax" formaat foto's. Heb je dus geen "Instax" camera, maar wil je toch dezelfde soort foto's hebben? Dan rollen zij net zo goed uit deze toffe printer. Hij kost rond de 180 Euro en het fotopapier is hetzelfde dat in die camera's gaat (dus kost ook 8,50 voor 10 stuks). Ook krijg je er toffe templates bij zodat je de foto's bijvoorbeeld kunt printen op verschillende leuke achtergronden. Dat kan weer niet als ik het goed begrijp bij de instant camera's. Daar moet je speciaal dat soort fotopapier voor kopen.

Als ik moest kiezen, sta ik voor een probleem, want ik wil ze het liefst allemaal hebben! Dan zou ik deze mooitjes gelijk aanschaffen om er lekker mee aan de slag te gaan.
Als ik geld had voor 1 dan koos ik toch echt voor de Fuji Instax Mini en dan toch in het blauw, denk ik ^_^.

Hebben jullie zo'n camera of ervaring ermee?

Groetjes, Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Fijne oud en nieuw allemaal!
Flavo Wie?
Ei Muffins
Hoelahoepen 2.0
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie