Kopen kan goedkoper
15 MAART
2014

Stond ik laatst bij de Mediamarkt met batterijen in mijn handen...€ 12,95 voor zo'n grootverpakking Duracel. Duur, maar ik had het wel nodig voor de Wii afstandsbediening en de weegsschaal. De volgende ochtend was ik bij de Big Bazar en zie ik bij de kassa dezelfde liggen voor 4,95! Ik had gelukkig de batterijen nog niet gebruikt en had de bon nog. Dan kun je wel raden wat ik deed. Precies! Ik kocht die goedkopere en bracht later die dag die andere weer terug. Zo had ik mezelf dus € 8 bespaard.
Hier een kijkje in mijn voordeelmanieren.

De wekelijkse boodschappen en maandelijkse shizzle:
Ik maak een lijstje voor ik ga. Dit voorkomt dat ik boodschappen vergeet of teveel meeneem.
1x per week haal ik de basis boodschappen bij de lidl of soms de Aldi. De producten die ik mis,  koop ik dan bij de AH of Jumbo (net waar het goedkoper is).
Ik doe vaak mee aan de acties die de supermarkten hebben lopen. Zo spaar ik vaak voor korting op boodschappen of uitjes e.d. Dat is mooi megenomen natuurlijk! Ik schrijf in mijn agenda op wanneer een actie of de kortings-inleverdatum verloopt, zodat ik de korting niet misloop.
Ik heb bij winkels die dit aanbieding een klantenpas, dit geeft ook weer voordeel.
Ik neem altijd de kassabon mee
Ik let op de aanbiedingen en kortingsbonnen in huis-aan-huis folders.
Als er 1+1 aanbiedingen zijn en mijn budget laat het toe dan sla ik mijn slag en sla flink in.
Ik let in de winkel altijd op afgeprijsde artikelen. Zo is er bij de AH de laatste tijd iedere dag wel groente en vlees te vinden met de de bekende 35% korting sticker erop.
Zeeman/Wibra/ BigBazar/ Euroland/ Kruidvat/ Action en Xenos shoppen wordt een sport. Zo kocht ik laatst een favo dagcrème van Nivea bij de Action voor bijna éénderde van de gangbare prijs. Daar sloeg ik er dus gelijk een stapel van in.

Langere termijn tips:
Ik heb me aangemeld voor Groupon. Hier vind je aanbiedingen voor goedkope uitjes of producten en meer voor jouw woonplaats.
Ik krijg eens in de zoveel tijd per post een boekje van "Lekker in het leven" VOL met kortingsbonnen voor merkartikelen.
Ik denk vooruit. Verjaardagen, feestdagen, etc. Bij een uitverkoop probeer ik, als ik iets leuks voor weinig spot, het alsnog te kopen. Daardoor heb ik én geen last minute stress én een leuk en voordelig kado.
Ik check “geld terug” acties. Hier google ik op en dan heb ik gewoon in feite gratis boodschappen. Zo had ik verleden week en de week daarvoor gratis mijn w.c. papier van Edet en Page. En het geld was vrij snel terug gestort.

Ook neus ik graag bij tweedehands winkels en (rommel)markten of kijk online via marktplaats of ebay. Koninginnedag is altijd een leuke ^_~.
Dan doe ik nog dagelijks mee met prijsvragen. Zelfs voor de dingen die ik niet zelf zou willen winnen. Mocht je dan iets winnen wat je niks vindt, geef het kado aan iemand of verkoop je het.
Oja, en ik geef me graag op als testpersoon bij zaken die mij echt leuk lijken om te testen. Als je dan wordt uitgekozen, heb je er wel een beetje werk aan. Maar goed, je mag dan ook meestal het te testen product houden.
Ik verkoop spullen van mezelf door die ik niet meer wil of kan gebruiken.
Van producten waarvan ik houd,  google / kijk ik of ze proefverpakkingen ervan versturen (zoals de Nespresso of oploskoffie, wasmiddel of parfums - handig voor op vakantie bijvoorbeeld)

Dit zijn wel zo'n beetje mijn voordeel-ideetjes. Voor de één voor de hand liggender dan voor de ander. Uiteraard is het naast “je moet er maar net opkomen” natuurlijk ook een kwestie van hoeveel tijd wil je hieraan besteden. Maar hoe handiger je erin wordt, hoe meer tijd dat weer bespaart (naast geld).

Hopelijk vonden jullie mijn tips nuttig. Ik ga in ieder geval even het Lekker Leven boekje doorspitten hopelijk voor véél voordeel ^_^ .

Succes & Groetjes, Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Tripple G Taart
Na 1 week Tarwegras..
Wiplala - binnenkort als film!
Hartige pompoentaartjes voor Halloween, een recept gemaakt voor Moodkids
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Charlie
Dat zijn inderdaad goede tips en ik doe de meeste hier in UK ook. Helaas geen Lidl of Aldi op het moment in de buurt, maar ga naar een grote supermarkt en ik let op wat ik koop. Is het goedkoper in de aanbieding of niet? Is het beter om een grotere verpakking te kopen dan de iets kleinere? Hier hebben ze ook de prijs per 100ml of per 100gr dus ik vergelijk heel veel. Koop de meeste in half price sale en ze hebben ook een schap waar ze dingen in de verkoop zetten omdat de verpakking gedeukt is.
Verders kijk ik veel naar aanbiedingen, heb ik veel klantenkaarten en heb ik vouchers. Op het moment heb ik ruim £52 aan Nectar punten die ik kan besteden in verschillende winkels, supermarkten en ik spaar ze voornamelijk voor kerst. Superhandig!

De vouchers zitten op datum in mijn portemonnee, maar ik zal ze ook eens zetten in mijn agenda, nooit echt bij nagedacht!
Ook geld terug acties heb ik nooit echt opgelet dus ik heb veel nieuwe tips gekregen van je blog, super!

Prijsvragen doe ik aan mee als ik er aan denk. Er zijn er zoveel en ik heb er soms geen tijd voor. Maar ik bekijk vaak de moneysavingexpert.com forum. Dit is een goed forum voor iedereen in UK die korting kan krijgen op vele producten, of het weggeef forum (gratis producten) ook kun je je vaak inschrijven voor Mystery Shopper, waar je dus een opdracht krijgt om ergens te gaan eten of te shoppen en deels of al je geld terug krijgt voor een goed report. Dus misschien een tip om te kijken of dat mogelijk is ook in NL?

Ik vind je blog zo super leuk!

Liefs,
Charlie
17-03-2014, 12:19
Mijntje
Hoi Charlie,
ZO! Jij had zin om te antwoorden :D Leuk!
Wat fijn om te horen dat je tips eruit hebt kunnen pikken zeg. En ik heb ook een tip van jou nu terug: Mystery Shopper. Daar ga ik zekers eens op googlen. Lijkt me wel spannend.En ik denk dat ik maar eens ga kijken voor 'n andere / grotere portomonnee ^_~ haha..
Wat zijn die Nectar punten dan? Net zoiets als Airmiles o.i.d.?
Zo te horen bespaar jij al aardig wat.
Dankjewel voor je lieve complimenten ^_^.
Fijne avond, tot schrijfs, Liefs,
Mijntje.
17-03-2014, 18:28