My Little Pony kinder feestje
22 SEPTEMBER
2017
Twee weken terug was het eindelijk zover. Mijn dochtertjes allereerste kinderfeestje. Jaja, echt waar. Ze is 6 jaar geworden en ze wilde een My Little Pony kinderfeestje (hoe kan het ook anders). Dus zo gezegd zo gedaan! Ver van te voren waren we er allemaal al mee bezig in ons hoofd, vooraf spullen kopen en plannen. Samen leven we ons dan helemaal in en verzinnen we bij het thema passende spelletjes, versiering en hapjes.

Zo maakte we deze leuke eenhoorn traktaties voor uit te delen op school. Het recept vind je door hier te klikken --> op Moodkids.

Trots!
Voor wie dit nog niet wist, mijn man is programmeur en dat is extra handig want hij programmeert ook graag spelletjes. Inmiddels is het zo'n beetje een traditie aan het worden dat Erik een computerspel maakt dat bij het kinderfeest past. Zo maakte hij voor onze zoon bijvoorbeeld al eerder een Pokemon Bingo spel en een Teenage Mutant Ninja Turtle spel voor met alle kinderen via de TV te kunnen spelen. Superdeluxe natuurlijk en errug gaaf! Ik ben zo trots op hem dat hij dit gewoon kan.

Live action My Little Pony spel
Deze keer maakte hij een soort live actie ganzenbord in dus My Little Pony stijl die ze met muis en toetsenbord op de TV konden spelen. Met geluiden en alles, the works. Echt zo tof! De kinderen konden hun favoriete My Little Pony karakter kiezen en daarmee stappen zetten op het speelbord op de TV. Spike (het draakje) draaide dan aan het cijferwiel, de kindjes drukte op spatie en dan stopte het wiel op een cijfer.
Er waren slechteriken (de wisselwezens) en als je daarop kwam moest je twee of drie stappen terug doen. Ook had hij van die opdracht papier rolletjes gemaakt en als je daarop kwam kreeg je uiteraard een opdracht die je in het echt moest uitvoeren. Meestal binnen een bepaalde tijd. Maar er waren ook meer keuze vragen zoals deze:
Maak de welbekende zin af de leus van My Little Pony:
Vriendschap is.......
A. Magisch
B. Leuk
C. Geweldig
D. Betoverend
Hadden ze hem goed dan mocht het paardje weer verder op het MLP-bord lopen.

De opdrachten die live moesten worden uitgevoerd waren echt een succes!
Deze opdrachten / spellen waren er:
Appelhappen (a la Apple Jack)
Een My Little Pony puzzel binnen 4 minuten maken
Hoefijzer werpen (van dit toffe duurzame speelgoed merk BS   )
Alle kleuren van de regenboog op de juiste volgorde leggen, dit maakte we zelf met gekleurd papier en karton
1 minuut lang een gek dansje doen
Binnen 5 minuten 4 diamanten in het huis zoeken, deze tekende we zelf en plakte we op karton
Teken binnen 1 minuut jouw pony's cutie mark
Gewonnen!
Als iemand bij de taart kwam aan het eind van het speelbord dan had diegene gewonnen en mochten ze naar onze dochters kamer. Daar hadden we deze mooie eenhoorn Piñata voor ze klaar hangen.
Om de beurt mochten ze slaan en toen hij eenmaal openging was het extra feest want er vielen allemaal snoepjes uit. Deze verdeelden ze netjes en nadat ze ze ophadden gesnoept mochten ze weer naar beneden voor de laatste dingen die we voor ze in petto hadden.

My Little Pony Tattoos en Glitter slijm maken
Ze mochten hun eigen My Little Pony Tattoo uitzoeken en oplaten plakken.
En toen was het tijd om zelf glitter slijm te gaan maken. Wij maakten dat zo --> klik hierop naar mijn DIY voor slijm
Wat een heerlijk geklieder, ze giebelden erop los en af en toe hoorde je wat ieuws en ohs. Haha... lekker vies en plakkerig! De rode koontjes stonden op hun wangen. Zo leuk al die meiden. ^_^

Aan het einde van de dag konden ze allemaal nog een keertje een spel naar keuze doen en daar ging de bel al. De eerste papa's en mama's stonden weer voor de deur. Het feestje was voorbij gevlogen. Ze mocht 3 kindjes uitnodigen dus samen met haar erbij hadden we er 4. Nouja, 5 met onze handige helper van een zoon erbij. Hij was ook echt een goede hulp! Ik moet je zeggen dit was precies goed en erg relaxt ook qua aandacht verdelen. De kindjes gingen weg met een gezellig bedankje a la My Little Pony en een flinke lach op hun gezicht. En onze dochter, die was in de wolken.
Ze knuffelde ons nog na afloop en zei: Dankjewel papa mama! Dit was het beste feestje ooit! Nahhhhh.... #smelt .... daar deden we het voor!


Groetjes en liefs,
Mijntje en co.

P.s. Voor all who wants to know de Piñata kochten we bij de  , het My Little Pony tafelkleed en de uitnodigingen kochten we bij   <-- deze bezorgde netjes & supersnel! En de regenboogslingers + de cijferballon kochten we bij de  .
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Fijne oud en nieuw allemaal!
Verassings Kerstbal!
Too Much Information!
Kruid Praat
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie