Our Vodka
19 AUGUSTUS
2017
Vodka dronk ik wel eens met mijn Poolse vriendin en dat ging dan van je 1,2,3 hup in een keer een glaasje achterover. Proef je dat dan? Nou..een beetje en het is natuurlijk best heftig zo'n shotje vodka van 40%. Maar om nou zelf Vodka te kopen voor de lekker? Tijdens onze vakantie leerde ik de Vodka van Our Vodka kennen en daar wil ik jullie via deze weg kennis mee laten maken. Want ook al blijft deze Vodka natuurlijk heftig, hij is zó anders!

Our Vodka
Internationaal, maar toch lokaal. Our / Vodka is geboren in Stockholm in 2010. Opgericht door Åsa Caap samen met een handjevol ondernemers van het zweedse agentschap Great Works. Ze hadden het idee om vodka te creëren die internationaal en toch ook lokaal zou zijn. Dit doen ze nu door samen te werken met ondernemers verspreid over de hele wereld. Zij hebben de vrijheid om hun eigen Urban vodka te "geven". De geselecteerde steden delen eenzelfde geheime recept maar de ingrediënten haalt iedere micro distilleerderij lokaal. Hierdoor krijgt iedere vodka zijn eigen unieke karakter en smaak. In de Our / Vodka familie, zijn de distilleerderijen broers en zussen met dezelfde genen, maar met hun eigen unieke karakter. Voor het eerst werd Our / Vodka geïntroduceerd in Berlijn in 2013 en al snel volgde micro distilleerderijen in Detroit, Londen, L.A. en sinds eind 2015 nu ook in Amsterdam.
New York, Houston en Miami zijn de volgende!

Dit is andere koek!
Nogmaals, de smaken zijn nog wel heftig maar zó goed drinkbaar want ze zijn smooth...wat bedoel ik daarmee? Hoe leg ik dat uit.... Nou gewoon zo zacht op je tong maar als je hem doorslikt toch die heftige bite. De vodkas van Our / Vodka sla ík in ieder geval dus niet zo achterover. Vodka-glaasjes-technisch gezien drink ik hem in 3 slokjes al genietend op. Te lekker!



Our / Infusion
Nu kun je hier ook heerlijke cocktails mee maken, maar wat zij hebben bedacht vind ik zo origineel. Je kunt met speciale infusion kits vodka geheel naar eigen smaak of stemming maken. Heb je bijvoorbeeld zin in een wat rokerige smaak,dan voeg je bijvoorbeeld de Our / Oak Infusions toe. Dit is een botanische blend met het aroma van eik. Vul het zakje met de blend en hang hem 8-15 uur in de fles. Daarna verwijder je het en heb je een karakteristieke zelfgetrokken vodka.
Zo heb je ook nog deze infusions: Juniper, Classic Earl en Citrus.
Hoe gaaf is dat?

Ben je nieuwsgierig geworden? Da's mooi want er is nog veel meer te vertellen, iets met een toolbox die je zelf kunt bestellen op het terras.... Ik zou zeggen check het op:   of breng een bezoekje aan de micro distilleerderij in Amsterdam in de Helicopterstraat 32. Tel: 020-7371682.

En dan nu proost! Op het weekend en het goede leven.
Liefs, ZM.

P.s. Geniet met mate van alcoholische dranken en drink deze pas vanaf je 18e!
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Pasen is...
In een ideale wereld...
Food Revolution Day
The Quest for good Coffee
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Iris
Oehhh leuk hoor. Ben meer vd whisky en rum zelf als het op sterkere drankjes aankomt maar met de smaakjes die je kan toevoegen ben ik aardig benieuwd! Misschien met de kerst maar eventjes langs en uitproberen! Die classic earl smaak.. is dat dan thee? En die rook smaak, heb je die zelf geprobeerd? Ik vind het lekker klinken! Dikke zoen xx
24-08-2017, 15:51
Mijntje
Hi Sistah,
Jaaa tof is het he?! Maar ook echt heerlijk hoor, ik denk dat jij dit inderdaad zeker met de infusions ook erg zult waarderen. Die rook smaak is da bom! Ik heb er nu nog een kleinnnnnnnn restje van staan hihi... zuinig! :p Ik zal je ze zeker laten proeven deze winter. ^_~
Lof joe. xxxx knuffies
26-08-2017, 08:44