Pasen is...
10 APRIL
2014
Pasen is...Gezellig samen zijn met de mensen van wie je houdt. Paastakken versieren. Samen wat lekkers klaarmaken in de keuken om dit daarna op te peuzelen met wat te drinken erbij. Eieren zoeken als er kleine kinderen bij zijn. Een echte paasfilm kijken. Eieren verfen en versieren. Een fris gevoel, dat voorjaarsgevoel. Dat "alles kan en is mogelijk" gevoel. Opnieuw beginnen, ook al is het nieuwe jaar al in zijn vierde maand. Lekker buiten wandelen. Naar een speeltuin met de kinderen gaan. Chocolade eitjes, paashazen en heel veel eieren eten in welke vorm dan ook. Mijn vent zijn record staat op 22 eieren, de gek! Maar ja, de paas clichés zijn allang bekend dus waar ga ik het dan over hebben?

Gezond, lekker, verantwoord en gezellig de paasdagen door, dat wil ik.
Bij het voedingscentrum zeggen ze dat een gezond mens aan 3 eieren in de week genoeg heeft. Tja, alsof we daar met Pasen een boodschap aan hebben?
Als de eitjes maar biologisch verantwoord zijn denk ik dan!
Wil je weten of je eitje van biologische oorsprong is? Klik op de link: 
Met Pasen zijn de eieren vaak al vroeg uitverkocht, dus ik ga dit jaar slim zijn door deze aan het begin van de week al te kopen. Dan kan ik in ieder geval niet misgrijpen.
Serieus praatje: Als ik mij verder inlees op de site van Wakker Dier gaan mijn hersenen ratelen en word ik verdrietig. De goedkope dierlijke producten die ik normaal gezien koop, zijn dus zo goedkoop met reden. On- verantwoord voor dus de dieren. Zij zijn niet goed behandeld. Ze worden vol met chemische goedjes geprikt om ze sneller te laten groeien. Leven in kleine, niet normale ruimtes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Normaal dacht ik niet verder dan mijn portomonnee, maar ik hoe bewuster ik wordt, des te meer gaan dit soort dingen mij steeds meer tegenstaan. Ik wil gewoon dat de dieren die ik eet dan in ieder geval een zo goed en normaal mogelijk leven hebben gehad. Maar het is wel zoveel duurder en met een gezin van vier en ik als huismams moet je het toch financieel rondbreien iedere maand. Nu zag ik op hun website dat je je kunt inschrijven voor hun digitale folder, waarin ze je wekelijks op de hoogte brengen van diervriendelijke aanbiedingen. Dit lijkt mij wel wat, dus heb ik me gelijk ingeschreven via dit formulier: . Voor de paasdagen ga ik dus even goed rondneuzen voor eerlijke en goede koopkeuzes. Einde serieus praatje.^_~

Als je paasdagen drukbezet zijn, staat er vaak veel lekkers op het menu. Voor je het weet zit je bomvol. Ik probeer van te voren er dan al rekening mee te houden, dit doe ik door de dagen ervoor wat lichter te eten en zo nodig de paas-ochtenden of middagen ook. Hierdoor kom je geen kilo's aan na deze dagen en ploft je buik ook niet op die dagen zelf. Voor zover het kan, let ik tijdens de paasdagen op wat ik eet. Ik kies daar waar mogelijk voor de gezondste opties. Ik neem bijvoorbeeld geen croissantje maar een bruin (afbak)broodje. Geen gebakken ei maar een gekookte. Geen mayonaise maar ketchup (of helemaal geen saus). Op dat soort dingen valt best goed te letten.
Voor de rest denk ik dat het is zoals dat met alles geldt eigenlijk. Overal waar té voor staat is niet goed. Dus geniet met mate! Haha, ik moet gelijk aan alcohol denken als ik dat schrijf, hmmzz? Yup, daar geldt het helemaal voor natuuk ^_~!
Pasen vier ik soms thuis maar ook bij anderen. Erg gezellig vind ik het dan om de mensen waar ik naartoe ga (meestal mijn ouders of schoonouders) te verwennen door iets kleins te geven, als aardigheidje voor de gastheer of vrouw. Zoals zelfgebakken Paasharten(koekjes) mooi verpakt met een handgeschreven kaartje erbij. ^_^ Maar soms heb ik er geen tijd voor en dan doen een bosje bloemen of een lekker wijntje het ook altijd goed.

Hele fijne Paasdagen toegewenst, geniet ervan!

Groetjes en liefs,
Mijntje.

p.s. Thanx aan ShopWalkInLove.com voor de gave Ei- inspiratie foto.
Zin in? DIY!:  
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Cupids Arrows
Super Romige Bloemkoolsoep met kastanjechampignons
Plantjes Madness
In de wolken
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Stien
Wij hebben nooit Pasen geviert. Weer niet wat het is, dus mis het ook niet😃. Scheelt weer extra kilo's😁😜. Wat bij ons standaard is, is om bij mij alle verjaardagen van man en kids samen te vieren met een lekker etentje😃 dat dus6x per jaar lekker extra eten en gezelligheid😍
10-04-2014, 11:51
Mijntje
Hoi Stien,

Okay, ja dat kan ook natuurlijk. Ik vierde vroeger van huis uit in mijn herinnering ook niet echt pasen. Dit ging pas meer leven toen ik het huis uit ging geloof ik.
Wel vind ik het een leuk idee wat jullie doen met het vieren van de verjaardagen.
Heerlijk knus!

Liefs, Mijntje.
10-04-2014, 12:28