Skylanders Trap Team
9 NOVEMBER
2014
Dit is niet voor mezelf, hoor. Maar voor ons zoontje. ^_~ Hij had vroeger al Skylanders Giants (waar hij helemaal gek van was), maar toen kwam Disney Infinity. Dus verkochten we dat spel voor Infinity. Nu gebeurde hetzelfde weer. Hij raakte uitgekeken op Infinity en er kwam toevallig een nieuwe Skylanders uit. Al een maand heeft hij het erover. Hij sleurt ons zowat mee naar de speelgoedwinkel om er vervolgens verliefd bij te gaan staan kijken en erover te vertellen. Dus zijn we wel-overwogen gezwicht en hebben we weer de verkoop-en-koop-truc uitgehaald. Vanochtend verraste wij hem met zijn nieuwe spel.

Skylanders heeft echt een magisch iets voor kinderen. Je hebt zeg maar een platform (de portal) waarop je de speelfiguren plaatst. Zodra je dat doet, komen de figuren op je beeldscherm tot leven. Nu met Trap Team is er een extra dimensie bijgekomen: de gevangenis. Je kunt namelijk als je bepaalde vijanden hebt verslagen, deze gevangen nemen. Ze komen dan zogezegd in de gevangenis die ook extra op de portal is toegevoegd. Als je dan ook nog eens de bijbehorende kristallen val hebt, kun je de de boef in het spel besturen. Hij hoort dan bij jou en helpt jou om andere boeven te verslaan. Ik vind het extra leuk dat als je zo'n boef vangt je hem in de portal hoort praten en mopperen zodra hij in de gevangenis verdwijnt.

Het spel is ook echt beter geworden dan toen. Dit zie je terug in meerdere dingen. Wij zijn bijvoorbeeld blij dat we niet de editie hiervoor hebben gekocht, want daarbij waren de leuke in-game mini-spellen verdwenen zoals het spelletje Sky-Steen. Bij Trap Team is dat weer terug! Als je met zijn tweeën speelt en een deurslot moet open maken, dan doe je dat nu dus ook samen (wat voorheen niet kon). Wij hadden Skylander Giants op de Wii en kochten deze versie speciaal voor op de Playstation 3 en waarom? Omdat de vormgeving van het spel vele malen mooier is dan op de Wii. Alles is veel gedetailleerder - de poppetjes, werelden, achtergronden en zelfs de lichteffecten. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden.

We zaten vanochtend met veel plezier om de beurt te spelen. Ik ben blij dat we dit spel nu weer hebben! Het is gewoon veel sprekender, gezelliger en pakkender. Het neemt je echt mee op avontuur. Het komt persoonlijk over. Je kunt het nóg persoonlijker maken door bijvoorbeeld je speelfiguren een koosnaam te geven of het karakter te pimpen met spullen die je onderweg vindt of koopt met in het spel verzameld geld. Dat soort dingen.

Anyways, ik zou je nog veel meer over het spel kunnen vertellen: wat het spel nog meer kan, wat je precies kunt doen, wat je kunt kopen en wat de verhaal-lijn is. Maar dan zie je door de bomen het bos niet meer. Dus ik zou zeggen: check de site voor meer info   en check de trailer alvast hier: Ons zoontje is er trouwens erg blij mee. Hij kan zelf lezen en dit kon hij nog niet toen hij Skylander Giants had. Dus nu is het nóg leuker voor hem geworden om écht zelf te kunnen spelen. Maar wij helpen hem ook graag mee. ^_~ Ik moet je trouwens eerlijk bekennen dat wij stiekem zelf al zaten te kijken naar figuurtjes om erbij te gaan kopen.

Minpuntjes van dit spel, of juist niet:
1. Je raakt gemakkelijk de tijd kwijt
2. Je hebt in dit spel verschillende gebieden van verschillende elementen waarin je kunt spelen, maar als je niet het bijbehorende element figuurtje hebt, kun je dat gebied niet in. Je krijgt bij het starterspack 2 elementen en 2 kristallen. Je wordt dus wel ertoe gezet om meer poppetjes en kristallen van alle elementen te kopen om alles in het spel te kunnen ontdekken. De verzameldrang (weet ik nog van de vorige Skylanders) is dan groot. Maar dit hoeft niet persé erg te zijn, je kunt je kind leren sparen en je weet gelijk leuke kado's te vragen voor bepaalde gelegenheden. Mocht je dit spel zo zuinig mogelijk willen spelen heb je feitelijk van ieder element een Trap Master figuur nodig en een kristal. Er zijn in totaal 8 elementen.
3. Het is niet een heel goedkoop spel. Dus doe je voordeel zoals wij en bestel hem deze week (8 t/m 16 Nov 2014) nog via bijvoorbeeld Bart Smit met 15% korting en gratis verzendkosten.

Ik bedenk me dat dit mijn eerste game review is! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Groetjes,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Gezond smullen en Tsum Tsum sparen met Smulfruit
Oatly
Ik sta in de krant!
Minion gekte in Baarn!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
priscilla-patisserie
Hoi mijntje,

Mijn oudste heeft skylanders spyro's adventure,giants en swap force voor op de Wii.
Nu wil hij natuurlijk ook heel graag het spel van trap team maar man man wat kost het dan weer een hoop geld.
Nu komen de feestdagen er wel weer aan maar dan nog, misschien is het beter om hem er lekker zelf voor te laten sparen, zo leert hij de waarde van het geld kennen, kan hij eerst de andere spellen uitspelen en tegen die tijd is het spel misschien weer goedkoper.

Verder een hele goede review!
Ik hoop dat jullie zoon er veel plezier aan beleefd!

Groetjes priscilla
10-11-2014, 17:49
Mijntje
Hoi Priscilla,

Och wat een luxe dat hij die er nog bij heeft zeg. Tof!
Ik snap het volledig dat je hem laat sparen, dat is ook een goede. Wij hebben hem dus zoals ik al schreef D. Infinty laten verkopen en het verschil moest hij zelf ook erbij sparen. Heeft hij die vorige nog helemaal niet uitgespeeld dan?

Onze boender vind het superleuk, hij kan niet wachten tot hij alle platforms kan gaan spelen. Succes met sparen voor jullie boefje.

Thanx voor je compliment! ^_~

Liefs, Mijntje.
11-11-2014, 13:46