Snelle Linzen Pompoensoep met Kokos
28 APRIL
2018
Deze lekkere soep maak je in een klein half uurtje tijd. Maak hem thuis (of uit kamperen), neem hem mee voor onderweg, op kantoor of voor na een heerlijke wandeling in het bos. Ik zag in de supermarkt een pot ro­de lin­zen-ko­kos pom­poen­soep staan. Dát leek me wel wat maar niet uit een pot met en allemaal toevoegingen en het was te weinig voor ons gezin. Toen dacht ik bij mezelf waarom maak ik het gewoon niet lekker zelf? Zo gezegd zo gedaan. Het smaakte verrassend lekker want de soep ging schoon op.

Zo'n soepje als deze is snel gemaakt en vult goed. Afgezien daarvan scoort ie ook nog eens hoog op de gezonde voedingsmeter. Want linzen alleen al zitten vol met ijzer, ze zijn vezelrijk en bevatten ook nog eens eiwitten, vitaminen B, foliumzuur, magnesium en antioxidanten. De pompoen bevat mineralen die je ook in de linzen terugvind met daarbij nog kalium fosfor koper en zink. Qua vitaminen doet de pompoen het ook lekker want buiten de B om bevat deze oranje gast ook vitaminen A, C, E en er zitten zelfs Omega 3 vetten in!
Al met al vormt in dit soepje dit duo zich tot een gouden paar.
Zelfs als je Diabeet bent kun je juist deze soep eten. Al die vitamine B, de langzame koolhydraten en meer, zorgen samen voor een goede regulatie van je bloedsuikerniveau. Lekker van genieten dus!


Snelle Rode Linzen pompoensoep met Kokos
Ingrediënten voor 8 goeie kommen soep:
350 gram rode split linzen, Valle del Sole (AH)
450 gram pompoenblokjes, AH diepvries
2 groentenbouillonblokjes, Maggi
1 pakje Thaise Groene Curry, Kruidenpasta van het merk Fair Trade (licht pittig)
1 middelgrote winterwortel
1 liter water
1 theelepel geconcentreerde tomatenpuree, uit zo'n mini blikje
250 ml kokosmelk, Fair Trade
Keukenbenodigdheden: Staafmixer of Blender
Garnering: Wat verse Munt en wat sap van een Limoentje....

Je maakt het zo:
1. Spoel de linzen eerst schoon in een vergiet en doe ze dan in een grote soep pan.
2. Stop er de pompoenblokjes, wortel, bouillonblokjes bij en giet er ongeveer een liter water op (tot alles zo'n 2 cm onder water staat).
3. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat zo'n 25 minuten zachtjes pruttelen.
4. Zodra je linzen en de groentes gaar zijn, kun je de overige ingrediënten toevoegen.
5. Pureer nu de soep goed door tot je een mooie zijdezachte gladde soep krijgt.
Ik garneerde de soep met wat druppels limoensap en gehakte munt. Supercombo!

Geniet ervan en liefs,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Zo Mijntjes 1e blogverjaardag!
Yaay it's my Birthday!
Eating Nakd!
Geen Tuin?
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Karin
Heb deze soep gisteren gemaakt en vond hem echt super duper lekker. (En de rest van het gezin ook) Ik heb er koriander door gedaan paste ook perfect bij de smaak. (Zag later pas dat dat wel klopt omdat er in de groene currypasta ook koriander zit)
01-05-2018, 22:22
Mijntje
Hoi Karin,
Superleuk om te zien dat iemand gewoon echt mijn recept heeft uitgeprobeerd! Plus dat je hem nog lekker vond ook. ^_^ Yaayheid! Echt dankjewel voor dit is toch wel het mooiste compliment. En ja idd koriander zit er ook in ja dus dat past zeker goed ja.
Leuk heh dat het hele gezin er lekker van mee kan smikkelen?! Oehhh... zo fijn om te lezen dit alles. Nogmaals bedankt en liefs,
Mijntje.
02-05-2018, 19:25