Super Romige Bloemkoolsoep met kastanjechampignons
7 MAART
2018
Van de week zou ik de bloemkool tot puree maken in plaats van aardappelpuree. Maar ik had er helemaal geen zin in om dat te eten die avond. Dus werd het spontaan iets anders. Tadaa! Deze super romige bloemkoolsoep dus. Ik deed een beetje van ditte en van dat. Ik was blij met het resultaat en helemaal toen manlief en de kinderen er ook enthousiast op reageerden. Dat, plus nog een hoop positieve reacties van jullie Zo Mijntje lezers met vragen naar het recept. Dus bij deze... ik hoop dat jullie er ook van gaan smullen.

Super Romige Bloemkoolsoep met kastanjechampignons
Ingrediënten voor 4 personen:
(plus minus 1800 ml soep)
1 grote bloemkool
3-4 teentjes knoflook
1 ui
250 gram kastanjechampignons
1,5 theelepel komijnpoeder
1 halve theelepel nootmuskaat
peper & zout
100 gram roomkaas, MonChou
200 ml slagroom, ongeslagen
300 ml volle melk
400 ml water
3 kippenbouillonblokjes, maggi
50 gram roomboter
1,5 eetlepel extra vierge olijfolie

Je maakt het zo:
1. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
2. Doe de bloemkool roosjes in een grote pan en kook ze even kort tot ze beetgaar zijn en giet af. Voeg hier alvast de 100 gram roomkaas aan toe zodat deze kan smelten.
3. Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn. Maak dan de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Houd ongeveer de helft van de champignons apart samen met 1 knoflookje.
4. Bak ondertussen de ui en ongeveer de helft van de champignons in wat roomboter goudbruin en strooi er wat peper en zout over. En voeg als de kastanjechampignons goed zijn gebakken op 't laatst de knoflook toe en bak nog even kort mee.
5. Als dat klaar is doe je dit mengsel bij de bloemkool samen met deze ingrediënten: 1,5 theelepel komijnpoeder, 1 halve theelepel nootmuskaat, 3 kippenbouillonblokjes (ik verkruimel deze altijd even), 200 ml slagroom en 300 ml volle melk.
6. Dit pureer je nu helemaal fijn met de staafmixer zodat er geen klontjes / stukjes bloemkool meer in kunnen zitten. Als dat zo is mag je beetje bij beetje de 400 ml water toevoegen en er verder door pureren. Stop met toevoegen wanneer jij de dikte goed vindt van de soep. Want smaken verschillen. Wij houden namelijk van een nogal wat dikkere soep.
7. Proef en voeg desgewenst nog wat peper of zout toe. Warm de soep goed door en voila! De soep zelf is nu klaar.
8. Vlak voor je de soep wil gaan eten (opdienen) bak je de apart gehouden kastanjechampignons in wat roomboter goudbruin. Voeg vlak voor ze klaar zijn het knoflookje toe. dit doe je op 't laatst omdat anders als je hem meteen vanaf begin meebakt hij bitter gaat smaken.
9. Serveer de soep met de gebakken kastanjechampignons en druppel er wat extra vierge olijfolie over en een snufje komijnpoeder per kommetje. Zoals je op de foto ziet.
10. Eet smakelijk!
Ik hoop dat je er net zo van zult genieten als wij hier deden. ^_~

Groetjes en liefs,
Mijntje.

P.s.
Serveer dit bijvoorbeeld met een zelfgebakken broodje zoals ik hem hier al eens maakte met kruidenboter.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Koffie Top 6
Kruid Praat
Vintage Finds, Een kringie gescoord?
Blender Brownie Bites
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Zoë
Oeeehh!! Dat ziet er heel goed uit. Bedankt voor het delen, ik ga hem snel een keertje maken!

xxx Zoë

08-03-2018, 17:56
Mijntje
Hi Zoë,
Dankjewel! ^_^ Ennuh jaa graag gedaan natuuk + succes en geniet ervan. xxx Mijntje
10-03-2018, 20:26