Vintage Finds
7 APRIL
2014
Vintage. De één noemt het retro, de ander vintage en sommigen Antiek. Het is heel modern geworden, want nu wordt bijna alles dat tweedehands is vintage genoemd.
Graag speur ik markten en winkels af naar nieuwe en oude vintage spullen. Ik ben er gek op. Ik vind het zo gezellig! Maar ook online sla ik best veel mijn slag via Ebay, Marktplaats en Etsy. Soms koop ik iets, maar vaak moet ik het voorbij laten gaan. Dus hier delen lijkt mij superfijn. Want misschien maak ik één van jullie wel blij met één van m'n Vintage Finds.

Wat is nu eigenlijk echt Vintage? Vroeger werden kleding, schoenen en accessoires bestempeld met het vintage label als het tussen de jaren 1920 en midden 1980 vandaan kwam. Is het ouder dan 1920 dan mag je het met recht antiek noemen. Tegenwoordig is het dus meer een trend geworden en zijn er gewoon nieuwe spullen te koop met een vintage uitstraling. Dus als je voor authentiek vintage gaat, let er dan goed op of het uit die jaren stamt.

Een favoriete plek van mij om vintage spullen te kopen is het Waterlooplein. Hier kun je leuke dingen scoren en als je goed oplet zit er ook nog wel eens echte vintage tussen. Vorig jaar shopte ik heel wat leuks op Koninginnedag bij elkaar. Dit jaar hoop ik dat weer te kunnen doen maar dan op Koningsdag (26 April). Door heel Amsterdam heen kun je trouwens aardig wat leuke vintage winkels vinden. Check bijvoorbeeld de negen-straatjes eens. Maar als je geen vintage winkels in de buurt hebt zitten, kun je natuurlijk ook online gaan kijken.

In toekomstige posts zal ik dus geregeld mijn Vintage Finds met je delen.
Van kleding en accessoires tot meubels en andere hebbedingen.
Wie weet neem ik je wel een keertje live mee ^_~
Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Groetjes en Liefs,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Review - Foto Album van de FotoFabriek
Basilicum Drink en Dip
De Keukengeheimen van Sientje en Arlette
Too Much Information!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie