Vintage Finds - Vintage Pareltje gevonden!
3 MAART
2018
Ik had mezelf gisteren door de ijzige wind gefietst naar onze dorps kringloop. En hier koop ik bijna altijd wel iets. Het is letterlijk 1 keer gebeurd dat ik met lege handen weer naar huis ging. Deze keer kwam ik er thuis achter een heus vintage pareltje uit Amsterdam te hebben gescoord.

Spenzo Servies
Mijn oog viel op deze mooie schaal versierd met "goud" en bloemetjes. Hij leek me superleuk voor op de Paastafel maar iemand anders was me voor. Gelukkig zette ze het weer terug waarna ik de schaal meteen mee pakte. Ik kijk altijd wel achterop serviesgoed om te zien of er een merkje in staat van 't een of ander. Niet alsof ik kennis van heb ofzo.. maar vind het wel leuk te zien uit welk land iets komt. Hij bleek gemerkt te zijn met het label Spenzo... toen ik in de kleinere letters Amsterdam ontdekte vond ik dit extra leuk, daar ik uit Amsterdam kom.
Deze moest nu zeker mee!
Na thuis even kort Googlen kwam ik erachter via de site van Edd een ontwerper uit Amsterdam, dat dit merk van een groothandel in glas en porselein komt uit Amsterdam. Het bedrijf heette S. Polak & Zn en zaten op de Geldersekade nummer 90. Ze waren werkzaam vanaf 1933 tot zo'n beetje de jaren 60. Dit soort dingen vind ik dan weer erg leuk om te weten. Het is dus een puur stukje vintage en voor mij een echt pareltje.
Ik bedoel kijk nou hoe mooi!? Edd maakte trouwens een erg leuk en interessant stuk, een route zelfs! Met een kaart en toffe oude foto's over de verdwenen gevel letters in Amsterdam. Check het hier:   Thanx Edd! ^_~

Soufflé schaaltjes
Ook scoorde ik drie blauwe soufflé schaaltjes, waarvan de vierde helaas ontbrak. Ook superleuk voor bij het Paasontbijt. Of in elk geval gewoon leuk, fris, voorjaarsig. <-- voorzover dat een woord is dan.. Deze zijn gemerkt met   hierdoor kwam ik erachter dat het schaaltjes zijn die komen bij een toetje. Je kunt deze dus kopen bij de Albert Heijn van Pots en Co met daarin het toetje Salted Caramel & Chocolat voor 1,99 euro. Hihi.. dus nu kan ik alsnog een vierde scoren! Weliswaar voor meer dan dat ik voor de drie bij-elkaar heb betaald maar hey alsnog niet duur en tof voor mijn servies compleet te maken.

Mattenklopper
Als derde vond ik een echte mattenklopper. En er verscheen een lach op mijn gezicht toen ik deze vond. Mijn oma die zei namelijk wel eens tegen mij toen ze nog leefde en ik nog klein was: Pas maar op! Anders krijg je met de mattenklopper.
Naarmate ik ouder werd kwamen we samen al lachend een keer tot de conclusie dat ze geeneens zo'n ding had. Ze heeft dan ook nog nooit zoiets hoeven gebruiken want ik was natuurlijk een hartstikke zoet kind! ^_~ Toch mam? :p
Deze komt op de gang te hangen, voor sier (denk ik..want ik heb op zich wel een kleed om uit te kunnen kloppen ermee) ter nagedachtenis aan oma.

Ikea
Last but not least vond ik een zo goed als nieuw Ikea dingetje. Variera = een soort kast hulpje, eentje waardoor ik meer ruimte krijg in mijn keukenkastje strakjes. Handig!

Zo en nu ga ik de spulletjes eerst eens een goede wasbeurt geven voor ik ze in gebruik neem. Dat vind ik altijd wel zo fris. Binnenkort eens naar een andere kringloop voor hopelijk nog wat leuke lente / Paasbordjes ofzo te scoren. Dat zeggende...eens even zien hoe en bij wie we Pasen gaan vieren dit jaar?! Hmmmz...en wat te maken voor lekkers? Oeh! En Paasversieringen maken met de kinderen! #zinin

Voor nu wens ik jullie allemaal nog een heel fijn weekend toe!


Groetjes en liefs,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Vintage Summer
Zomervakantie
No Sugar Not Me Cake
Oorlog en Vrijheid
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
6 reacties
Dinja
Leuke koopjes! Vooral het echte antieke, ik heb er zelf niet veel mee maar vind het wel mooi om te zien. Mijn oma had trouwens wel een mattenklopper maar gebruikte hem dus alleen maar om (inderdaad) matten uit te kloppen.
Gisteren heb ik nog een cd gescoord bij de kringloop voor €3,75!
04-03-2018, 14:25
Mijntje
Hi Dinja, Dankje! Grappig dat jouw oma wel echt zo'n ding had. En da's nog best prijzig voor 'n tweedehands cd. Van welke band? ^_^ Thanx voor je leuke reactie. Lieve groetjes, Mijntje.
04-03-2018, 14:41
Lysanne
Wat een leuke dingetjes! Ik vind vooral de schaal heel mooi! Leuk he, om erachter te komen waar een product vandaan komt. Dat maakt het kringlopen zo leuk ;)
05-03-2018, 07:58
Mijntje
Hi Lysanne, Thanx! Jazeker, dat geeft het weer een extra dimensie. Liefs, Mijntje.
05-03-2018, 13:27
mam
Oooo wat lief dat je je dat herinnert van die mattenklopper!Inderdaad dat zei oma altijd!Het schaaltje is ook erg lief ...ben gek op bloemetjes!
En dat rekje is erg handig lijkt me!
Leuk hoor al die kringies :)
06-03-2018, 20:32
Mijntje
Hoi Mam, Dankjewel en jaa hihi tuuk weet ik dat nog! Schaaltje mag je hebben hoor als je hem zo mooi vind. xxx Hvj, tot snel. Knuff, Mijntje.
07-03-2018, 20:20