We hebben een kitten!
9 AUGUSTUS
2017
Ken je dat? Ben je op visite bij iemand met een baby, kitten, pup of ander klein jong wezen en je smelt?! Dat gebeurde bij ons bij mijn schoonouders. Ze hebben een kitten van 12 weken oud en mooi rood wit katertje genaamd Tygo. Super schattig! En sinds onze vorige kat ons helaas moest verlaten wilde we eigenlijk ook wel weer een nieuw katje in huis. Maar dat was gewoon niet zo handig met de verbouwing etc. En toen keek ik even voor de lol op Marktplaats bij kittens. Ze viel me gelijk op. Ik was op slag verliefd en Erik ook. We besloten haar in huis te halen en ervoor te gaan. En ze heet...

Pippi
Vrijdag 11 augustus is ze 14 weekjes oud. Ik bedoel kijk nou hoe poezelig mooi ze is!?
Toen ik in gesprek met haar vorige baasje was vertelde ze me dat haar mama een Maine Coon is en dat ze niet weten wie haar papa is. Dus het is een vraagteken hoe ze eruit zal komen te zien later als ze volwassen is. Wordt ze zo groot als een Maine Coon? Dan kan ze worden zoals de inmiddels beroemde Omar uit Australië (check het artikel erover op AD.nl hier).
Proest! Hihi...tja da's wel errug groot heh. Hij komt dan ook in het Guinnes Book of records. Zo groot zal Pippi dan ook wel niet worden maar ik wilde het jullie toch even laten zien. Lachen toch? Muhahaha, buurkatten beware!

Ze is erg lief al sinds de eerste dag bij ons thuis was ze rustig maar gezond nieuwsgierig en ging ze niet in een hoekje liggen ofzo. Nee ze zag het schapenvachtje op de bank liggen en sprong erop en ging lekker erin klauwen en slapen. De dag erna kregen we een kleine schrik want ze had gespuugd, zo te zien aan wat erin zat had ze een baby vogeltje te pakken gehad bij de vorige eigenaren. Na een suffige dag herstelde ze gelukkig weer goed.
Ze is speels en lief voor iedereen en oer nieuwsgierig, ze snuffelt wat af. MAAR! Als er eten of vlees op de tafel komt te staan dan gaat de tijger in haar los en gaat ze als een speer eropaf. Duikt ze erop en laat ze niet los. Dit is al een tikkie minder want ze mag van ons absoluut niet op de tafels of op het aanrecht. Het laatste komt ze gelukkig nog niet op. Maar loeren dat ze doet... klein boefje. ^_^
Zoals je wel ziet slaapt ze ook nog veel, logisch natuuk. Overal en in alle mogelijke houdingen.

Sinds een paar dagen hebben we de deur van de huiskamer opengelaten en mag ze nu zo'n beetje ook de rest van ons huis verkennen. Dit vind ze wel wat en ze is te vinden daar waar wij ook zijn, het is een echt gezelschapsdier. Ze slaapt 's nachts sindsdien heerlijk bij ons op bed op het voeteneind. Zo gezellig. #smelt
Bonusjes vanaf dag 1: Ze eet en drinkt goed en is hartstikke zindelijk.
Alleen krabben doet ze nog niet echt.. heel af en toe aan de bank ja en dan pakken we d'r op en zetten we d'r gelijk bij de krabplank / paal.
Op schoot zitten doet ze nog niet direct wel naast ons of indirect via een kussentje waar ze op ligt als je deze pakt en op je schoot doet dan blijft ze er prinsheerlijk op liggen. Anyways we love Pippi, ze is een heerlijk speelse kitten en we hebben er heel veel zin in om samen met haar verder te gaan.

Wat ik me eigenlijk afvraag: heb jij een huisdier en wat is zijn of haar naam?

Fijne dag en liefs,
Mijntje.

P.s. Tygo, bedankt ons heb je iig al veel geluk gebracht! ^_~ xxx
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Love comes from within
Een gedicht van Zo Mijntje, Grenzen...
Rapunzel Broodjes voor Moodkids
Kerstige Digigroetjes
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Ute
Gefeliciteerd met dit schatje van een kat! Wat is ze mooi!
09-08-2017, 19:36
Mijntje
Hi Ute, Dankjewel! Groetjes en liefs, Jasmijn
10-08-2017, 08:14