Wonder Drankje.
10 MAART
2014

Niet zo lang geleden was ik erg verkouden en had flinke keelpijn. Ik kreeg een tip van m'n buurman om dan citroen, verse gember en kaneel in heet water te doen en dan dit zo heet mogelijk op te drinken. Dit geloofde ik niet zo, maar toch proberen. Wat ik helaas al dacht, het bleek niet te werken. Toen kreeg ik via m'n vriendinnetje een pagina vol tips tegen keelpijn. Daar probeerde ik er een paar van uit waarvan er 1 best goed leek te helpen. Ik combineerde deze met die van m'n buurman en Tadaa!

Ik heb dus voor 2 á 3 uur lang geen last van mijn keel. Echt waar! Het is onvoorstelbaar!
Dus heb ik voor jullie het recept opgeschreven.

Alleen 1 dingetje...
Het smaakt zeg maar, niet zo lekker..hihi de eerste slok heb ik altijd kippenvel.
Dan zet ik mijn verstand op nul en drink het op.
Dus dat vind ik dan niet zo erg, en ik denk jij ook niet als je echt zo'n vette keelpijn hebt als ik had.

Superfijn vind ik het, als gewone producten uit de natuur mijn lichaam kunnen helpen i.p.v. de hele medicijnwinkel die vaak toch niet eens helpt. Voorheen gebruikte ik Mucoangin. Zuigtabletten tegen keelpijn. Deze vond ik destijds het beste helpen ertegen. Maar dit was maar voor een half uur / uur..en dan wil je er het liefste weer 1. En die dingen zijn giga duur. De ingrediënten voor dit drankje kun je zo puur gebruiken als je in huis hebt of kunt kopen. Ik gebruik dus ook wel eens gedroogde gember bijvoorbeeld i.p.v. verse. Maar vers werkt wel krachtiger dan gedroogde.

Hier wat weetjes over de ingrediënten:
Gember bevordert je doorbloeding. Door het in dit drankje toe te voegen bevorder je, tja heel lullig maar wel goed als je ziekig bent, je transpiratie (je weet wel echt zo'n oma ding: effe lekker zweten en onder de wol kruipen). Ook heeft het o.a. een ontsmettende en ontstekingsremmende werking en werkt tegen misselijkheid en braken.

Zo helpt de citroen bij het reinigen van je lichaam, er zit namelijk D-limoneen in en dit helpt bij het bestrijden van infecties. Ook versterkt het zuur van de citroen de stofwisseling in je lichaam, waardoor je meer energie krijgt en afvalstoffen beter kwijtraakt. Plus er zit vitamine C in wat weer goed is voor de weerstand en meer.

Knoflook helpt je goed bij het bestrijden van infecties en het versterkt je immuunsysteem. In knoflook zit een stofje genaamd Allicine, deze komt goed vrij als je hem perst en is eigenlijk een natuurlijke antibiotica! Ook zit het vol met vitamine C en B6.

Honing heeft een virus-, bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen, dit biedt verlichting bij keelpijn. Het versterkt je immuunsysteem en bevat antioxidanten die bijvoorbeeld Diabetes kunnen voorkomen.Het helpt infecties tegen te gaan als je bijvoorbeeld een wondje hebt dat dreigt te infecteren dan kun je er gewoon honing op doen. Ook vind ik 't wel lekker om in gezichtsmaskertjes te gebruiken.

Kaneel is ook zoiets moois vind ik, het helpt ook tegen zoveel dingen:
In dit tropische kruid zit mangaan, en de mineralen magnesium en ijzer . Deze zijn goed voor je hersenen, wordt er scherper door, verbetert je concentratie vermogen. Is antibacterieel, en werkt tegen:
- je buikpijn als het weer eens de tijd van de maand is ^_~
- misselijkheid
- winderigheid
- koude voeten
- diarree
- opgeblazen gevoel.
Ook smaakt kaneel zoet, dus is een fijne om bijvoorbeeld eens te proberen i.p.v. suiker ergens in te doen. Het heeft wel een eigen karakteristieke smaak, zoals jullie vast weten. Niet zo neutraal qua smaak als suiker maar het scheelt weer in calorieën.
Strooi het eens in bij de koffie in je koffiefilter, voor een lekkere extra kick en drink je koffie zo zonder suiker!

Al deze dingen kun je afzonderlijk weer voor andere dingen toepassen, zoals wat ik al schreef een gezichtsmasker of om in je eten of andere drankjes te gebruiken.

Maar pas op! Zoals met alles, overal waar TE voor staat is ook weer niet goed.
Ik gebruikte dit 3 dagen en toen was ik van mijn keelpijn af.

Als je het hebt geprobeerd, laat je het mij weten of het ook voor jou werkte?

Fijne dag, liefs, Mijntje.

p.s. Je kunt er ook nog een verse peper aan toevoegen & Vergeet de boel niet even door een zeefje heen te halen dan!
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
My Little Pony, de film en meer...
Skylanders Trap Team
Vintage Summer
Koningsdag in Baarn 2018
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
5 reacties
Charlie
Hmm Dit ga ik zeker eens proberen voor wanneer ik weer eens keelpijn heb, thanks voor de tip!

Ook heel handing om te weten wat de ingredienten voor je doen, je hebt altijd wel een idee... maar wat het nu echt doet is altijd leuk om te weten vind ik.

Liefs,
Charlie
10-03-2014, 20:31
Mijntje
Hoi Charlie,

Graag gedaan ^_~! Ben benieuwd of 't jou ook zo goed helpt.
Fijn om te lezen dat je het een leuke en handige post vond.
Ongelofelijk toch wat deze natuurlijke producten voor ons kunnen doen.
Dankjewel. ^_^

Fijne avond.
Groetjes, Mijntje
10-03-2014, 20:41
A van Zuilen
Het werk , maar je moet wel de echte kaneel uit Sri Lanka gebruiken en niet de kessie kaneel
12-03-2016, 08:30
Mijntje
Beste A. van Zuilen,

Dankjewel voor je berichtje. Wat fijn om te horen dat het werkt voor je zeg!
Ik heb er ook altijd veel baat van. Ik heb geen idee eigenlijk waar ik mijn kaneel vandaan heb..ik zal eens kijken. Dankje voor de tip!

Vriendelijke groetjes, Jasmijn.
12-03-2016, 08:55
Senna
Ik ben het nu aan het opsippen, vind de smaak wel meevallen gelukkig! :) Ik ben gewend gemberthee te maken van verse gember met daarin honing en soms wat citroensap. En ik bak soms een eitje met veel knoflook (doen ze in Tunesië ook als je ziek bent). Daarnaast maken we het eten extra pittig, omdat pepers ook antibacterieel werken. Maar nu zit eigenlijk alles in 1 mok, want kaneel heeft ook wel wat pittigs in zich. Thanks voor de tip!. Nu maar hopen dat ik snel opknap ;)
24-11-2019, 11:01