Hoelahoepen 2.0
28 APRIL
2016
Hoera! Eventjes geleden kocht ik bij Hoop it yourself een nieuwe hoelahoep. "Je had er toch al een?" Hoor ik je denken. Klopt! Maar dát was er een met gewicht erin en daarmee kan ik niet zonder mezelf bont en blauw te maken nieuwe moves en tricks uitproberen. Die nieuwe tricks leer ik onder andere van Girlzactive, want ik doe mee met de Hula Hoop Challenge!

Hoopdance Al een jaar wil ik méér met mijn hoop kunnen dan er alleen wat om mijn middel mee ronddraaien, wat te lopen of ermee door mijn benen te op en neren. Ik wil ermee kunnen dansen! In het engels heet dat Hoop Dance. Ik volg sinds kort Anna Goodwin op Instagram want zij hoopt ook en ze doet het zó knap.
Check haar Hoop Dance:

Het lijkt zó makkelijk als zij het doet!

Geloof me, het doet écht vette pijn als je dit met zo'n weighthoop probeert te doen. Dus stond de wens voor zo'n "gewone" hoelahoep steeds hoger op mijn lijstje. Ik besloot hem mezelf gewoon kado te doen. Ik kocht de Magic Mint basishoepel bij Hoop it Yourself en daar las ik over de Hula Hoop Challenge bij Girlzactive.

Deze gave foto leende ik van Girlzactive, met daarop een hoop van de leden die meedoen aan de challenge. ^_^

Challenge Accepted!
De challenge is om te leren hoopen.
Okay dat kon ik eigenlijk al maar met een gewicht hoop. Met deze hoopt het weer heel anders voor m'n gevoel. Je moet er eigenlijk nog meer voor aan de slag met je buik! <--- Heyheey! ^_^
En ze leren je er méér mee te doen dan alleen gewoon maar rondjes draaien.
Plus erbij een strakkere buik te kweken.
Dat laatste was helaas weer hard nodig. Sinds de verhuizing heeft mijn hoelahoep met gewicht erin de hele tijd opgeborgen in de verhuisdoos gelegen. Dus je kunt wel raden wat er met mijn buik is gebeurd. Bloos
Het is de bedoeling dat we iedere dag er 's Ochtends en 's Avonds vijf minuten (of langer) mee aan de slag gaan.
Ze hebben leuke filmpjes met handige tips en duidelijke instructies. Iedereen die meedoet plaatst zo af en toe ook foto's en filmpjes, dat maakt het erg gezellig!
Er zijn nog 2 dagen te gaan van de Challenge en dat maakt dat de uitdaging alweer bijna voorbij is. :( Het leek mij leuk om hier op te schrijven voor jullie wat ik door deze challenge heb bijgeleerd. Ik kan nu dus:
de hoop laten zakken over mijn billen en hem weer over mijn billen naar boven toe draaien, de "wiggle, wiggle"
de hoop rondom mijn middel bewegen terwijl ik buk een soort van, dit heet "de booty bump"
weer een gaatje bijprikken op mijn riem anders zakt mijn broek af! <--Ohyeah!
Ik vind deze challenge nu al geslaagd! Jammer dat hij alweer zo goed als voorbij is.

Hoelahoepen 2.0
Ik ben op dreef en check instructie filmpjes op You Tube om bepaalde tricks te leren. Zo heb ik al een beetje een "isolatie" truuk geleerd. Daarbij lijkt het of de hoop stil zweeft op 1 vast punt in de lucht dat alleen mijn hand erin beweegt. Erm...tja lastig uit te leggen zo misschien. Je ziet hem aan het eind van het filmpje van mezelf die ik hierboven heb gezet. Die gaat aardig al zeg ik het zelf maar die kost wel wat kracht ook al lijkt het gewoon maar een simpel truukje! ^_~
Momenteel probeer ik héél hard om de hoop rond mijn schouders te laten draaien maar het lukt niet meer dan twee keer en dus blijven oefenen.
Heb jij ook al het hoop virus te pakken? Zelfs onze kinderen zijn aangestoken en de kinderen uit de buurt. Samen hoopen we wat af! In huis als het regent en buiten bij mooi weer. Ideaal ook voor ze om hun energie in kwijt te kunnen. Ik waarschuw je alvast: Als je het gaat doen en je hebt het een beetje door, dan wil je dit het liefst iedere dag én vaak doen. Het werkt erg verslavend namelijk.
Ik hou je op de hoogte!

Hele fijne dag en Liefs,
Mijntje.

Als je dit artikel leuk vond, ben je misschien ook wel benieuwd naar deze artikelen die ik heb geschreven: Werkt Hoelahoepen of Squats & Hoelahoepen
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Chocococo Proteine Reep
Vintage Style Guide, een pin-up stijlboek voor iedere vrouw
Kruid Praat
Too Much Information!
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
3 reacties
Priscilla
Hey lieverd!

Ook ik heb niet meer ge hoela hoopt, deed idd echt iedere keer zo'n zeer met de weight hoop. Zelfs m'n schoonzus wou het proberen en die was net zo blauw als ik was (ehm weet je nog hoe groot die plek was). Dus hij ligt bij mij ook nog steeds in de kast, als je er nog iemand voor weet die m wil hebben, geef maar een gil, met mijn gezondheid zit het hoopen er toch niet meer in helaas terwijl ik het ook super leuk en verslavend vond :(.

Heel veel succes met je hoop challenges!!! Je haalt het vast en zeker!

Xxx Priscilla
29-04-2016, 02:16
Eilish
Wat hwb ik dit veel gedaan vroeger.. Dat kan nu helaas niet meer door mn chronische pijn in mn hand, omdat ik die dan op een manier moet houden en bewegen dat t enorm veel pijn doet. En er zit een batterij precies bij t punt waar je hoelahoep komt.. Bapen. Want ik vond t altijd geweldig.
29-04-2016, 08:38
Mijntje
Hoi,

@Priscilla, ochjeetje iedere keer weer blauwe plekken is niet fijn nee. Dit had ik niet met het gewone hoopen hoor met de weighthoop. Alleen als ik er truukjes mee probeerde te doen. Maar wat vervelend dat het het er vanwege je gezondheid niet meer in zit zeg. Dankjewel voor je lieve woorden en jaa, wat ik schreef de challenge is nu al voor mij geslaagd! Ik wens je veel sterkte en liefs, digi-knuff, Mijntje

@Eilish, ohnee, wat enorm vervelend vind ik dat voor je zeg. Ik heb zelf carpaal tunnel syndroom (waarvan 1 hand eraan is geopereerd maar nog steeds last heb van helse steken) en af en toe kan ik hierdoor niet veel meer met mijn handen dus ik kan het mij dan wel een klein beetje indenken  :( Maar de batterij waar je het over hebt snap ik niet zo goed. Maar ik begrijp dat het hierdoor niet zal gaan. Vind ik niet leuk voor je zeg. Hopelijk heb we wel andere leuke sportieve activiteiten die je kunt uitoefenen?! Veel sterkte en veel liefs, voor jou ook al ken ik jou niet gewoon ook een digitale knuffel!

Groetjes, Mijntje.
29-04-2016, 09:12