Wat is Superfood en Rawfood?
18 MEI
2014
Wat is nu weer een Superfood of Rawfood? Je wordt ermee doodgegooid momenteel. Waarom zou ik dit soort producten gebruiken? De nieuwste rage of hype op eet gebied is het zeker wel. Dus wilde ik, en jij misschien ook wel, er stiekem toch meer over weten. Ik word er altijd zo nieuwsgierig van. Dus wat is nu Superfood en Rawfood en wat is het verschil nu eigenlijk? Ik heb voor je opgeschreven wat ik heb ontdekt.

Superfood
Het zijn voedingsmiddelen waarvan de voedingswaardes veel hoger liggen dan bij andere voedingsmiddelen. Ze bevatten vaak hoge concentraties van mineralen, vitaminen, aminozuren en anti oxidanten. Ze zijn vaak puur en door de zon gerijpt. Ook zijn Superfoods meestal voedingsmiddelen waar wij nog niet (erg) bekend mee waren omdat deze veel uit het buitenland komen. Deze voedingsmiddelen zouden ook al eeuwen oud zijn. Er word ook gezegd van sommige Superfoods dat ze geneeskrachtige werkingen hebben, maar deze zijn vaak niet wetenschappelijk bewezen. Hier een greep uit de grote lijst met Superfoods: Chia zaden, Inca Bessen, Tarwegras, Rauwe Cacao, Hennepzaad, Kokosolie en nog veel meer. Erg fijn is het dan als zo'n soort product kan zorgen voor extra energie en dat het ook nog eens werkt als een anti oxidant en meer fijne bij effecten heeft. Bij tarwegras merkte ik hier al de voordelen van.

Rawfood
Is een voedingsmiddel dat niet is blootgesteld aan een temperatuur van boven de 42 graden Celcius. Hierdoor wordt een groot deel van de vitaminen en energie en dus de kracht van het voedsel bewaard. Ook is Rawfood van plantaardige oorsprong. Het bestaat uit verschillende soorten fruit, zaden, granen, groenten, grassen en noten. Hier hoort dus geen vlees, vis of zuivel in thuis. Ook Superfoods zijn dus goed te gebruiken als Rawfoods. Veel van deze zijn gemaakt of worden verkregen zonder dat het voedingsmiddel verhit is geweest boven de 42 Graden Celcius. Je maakt je eigen Rawfood klaar met de verschillende voedingsstoffen uit de Raw Food Pyramide. Het is zo veelzijdig dat je het niet eens kunt verzinnen wat je allemaal kunt maken op deze manier. Ik denk dat het zeker gezonder kan zijn. Het is wel een ommezwaai als je volledig over zou gaan op Rawfood, want het is een geheel vegetarisch iets zoals je merkt.

Al deze voedingsmiddelen zijn gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen. Superfoods zijn leuk als aanvulling op je gewone voeding en Rawfood is een geheel eigen levensstijl. Die laatste zal ik daarom zelf niet zo snel gaan aannemen. Maar wel zal ik Rawfood graag mixen met mijn gewone voeding. Ik ben benieuwd of jij al zoiets als Rawfood eet of dat je Superfood gebruikt? En wat jij ervan vindt?
Nu weten we in ieder geval weer wat meer over deze nieuwste eet-trends. ^_~

Fijne dag en groetjes,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Komkommer maar op!
Preirolletjes met ham en kaas
Geocaching, wandelen en avontuurlijk schatzoeken
Indie Kids mini festival 1st Edition
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie
2 reacties
Manouk
Hi Mijntje!

Wat een supernuttige post! Inderdaad veel overgehoord, maar wist er niet het fijne van! Ik woon vlak bij een grote biosupermarkt, en ik denk dat het tijd is om daar eens wat superfoods te proberen :)!

Liefs, Manouk
20-05-2014, 09:57
Mijntje
Hoi Manouk,

Wat leuk, dankjewel.
Tof dat je door mijn post dit soort producten ook wilt gaan proberen zeg! ^_~
Ik weet bijna zeker dat je lekkere en handige superfoods zult gaan vinden in je bio-markt. Ik ben benieuwd waar je voor gaat.
Bedankt voor je leuke berichtje,

Groetjes en liefs,
Mijntje. ^_^
20-05-2014, 11:01